Λίγος κόσμος, καθόλου επίσημοι στη γιορτή της «Αγίας Μαρίνας»

 Λίγος κόσμος, καθόλου επίσημοι στη γιορτή της «Αγίας Μαρίνας»

Διέκοψε από χθες τη λειτουργία του, μέχρι και τις 21 Αυγούστου, το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Το πρωί στο παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα, που χθες γιόρταζε, τελέστηκε θεία λειτουργία με λίγο κόσμο, και σχεδόν κανένα επίσημο. Η Μ. Φιλιππίδου εκπροσώπησε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται και νοιάζονται, για την πορεία του ιδρύματος. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας προσφέρθηκε καφές ενώ η κα Φιλιππίδου συζήτησε το μέλλον του ιδρύματος και με τον Πρόεδρο Τσουλή Αφεντούλη και με τους εργαζόμενους.

«Οι επίσημοι μας τέλειωσαν» έλεγε ο κόσμος καθώς διαπίστωνε ότι δεν ήταν στη θεία λειτουργία, κανείς εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας, αλλά και της περιφερειακής ενότητας.

Μέχρι και χθες το ίδρυμα φιλοξενούσε 25 παιδιά. Όλοι εύχονται κι ελπίζουν και τα 25 να επανέλθουν στις 21 Αυγούστου. Όσο για τις παράλληλες κινήσεις, προκειμένου ν΄ αντιμετωπισθεί το οικονομικό πρόβλημα, τα δεδομένα σε γενικές γραμμές δεν έχουνε αλλάξει. Υπάρχει η προοπτική άρσης για λίγο της κατάσχεσης από τον ΕΦΚΑ, ώστε να μπούνε στο ταμείο του ιδρύματος χρήματα που θα προωθηθούν στους εργαζόμενους, για να πληρωθούν μισθούς έξι μηνών που τους οφείλονται. Το θέμα χειρίζεται ο κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Η Μαρίνα Φιλιππίδου που ρωτήθηκε για την προοπτική και την ελπίδα, είπε ότι η μικρή προσέλευση επισήμων και κόσμου χθες, στη γιορτή του ιδρύματος οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Για την ίδια υπάρχει η προοπτική του εξωδικαστικού μηχανισμού, με ερωτήματα για το που θα βρεθούν τα χρήματα μιας ή και δύο δόσεων που θα πρέπει να πληρωθούν.

Η κα Φιλιππίδου εξασφάλισε τη βοήθεια του Επιμελητηρίου, για τη διαδικασία αίτησης και ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, ενώ με δηλώσεις που έκανε χθες επανέλαβε ότι θα μπορούσε να γίνει και για την Αγία Μαρίνα ότι έγινε για το ίδρυμα των Αθηνών «Σικιαρίδειο». Προτείνω κατέληξε η Μ. Φιλιππίδου απορρόφηση του ιδρύματος από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Αυτή είπε είναι η πιο σίγουρη λύση του προβλήματος. Διαφορετικά θα πρέπει να εξεταστεί το νέο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Καβάλας, αν και σ΄ ένα τέτοιο σενάριο, οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ιδρύματος δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης