Λίγος κόσμος στις πλατείες για την εργατική Πρωτομαγιά

 Λίγος κόσμος στις πλατείες για την εργατική Πρωτομαγιά

Παρά το γεγονός ότι οδεύουμε στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου οι δύο σημερινές εκδηλώσεις στην Καβάλα για την εργατική Πρωτομαγιά δεν επηρεάστηκαν θετικά. Οι περισσότεροι υποψήφιοι των εκλογών βρέθηκαν στην απεργιακή εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη. Ωστόσο ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν λιγοστός.

Το ΠΑΜΕ με τις δικές του δυνάμεις πραγματοποίησε μεγαλύτερη σε όγκο απεργιακή συγκέντρωση, τηρώντας έτσι την καθιερωμένη παράδοση. Και στις δύο πλατείες οι ομιλίες των συνδικαλιστών σχετίζονταν με τα γεγονότα κατά την τρέχουσα περίοδο στη ΓΣΕΕ.

Η πορεία του ΠΑΜΕ, μετά τις ομιλίες στην κεντρική πλατεία, πραγματοποίησε σύντομη στάση μπροστά από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου. Εκεί ακούστηκαν συνθήματα κατά της διοίκησης στη ΓΣΕΕ και παρά το ότι η σημερινή διοίκηση στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Κώστας Ποδάρας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στη δραστηριότητα του ΠΑΜΕ. Σημείωσε ότι με τις πράξεις του σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο προσφέρει «άψογη υπηρεσία» στην κυβέρνηση. Μάλιστα κατηγόρησε το ΠΑΜΕ ότι τα συμφέροντά του ταυτίζονται με τα κυβερνητικά συμφέροντα.

Ο Κώστας Ποδάρας κατηγόρησε το ΠΑΜΕ Καβάλας, διευκρινίζοντας ότι δύο φορές εκπρόσωποι του επιχείρησαν να διαλύσουν συνεδριάσεις της διοικήσεως του ΕΥΚ. Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΥΚ, ο οποίος επέκρινε την τακτική Λαυρεντιάδη στη ΒΦΛ.

Δεύτερος ομιλητής στην πλατεία Καπνεργάτη ήταν ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης, ο οποίος παρατήρησε ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές.

Οι περισσότεροι από τους παραβρισκόμενους ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ παρόντες ήταν επίσης λίγοι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των πετρελαίων, καθώς και αρκετοί υποψήφιοι. Σε κομματικό επίπεδο ξεχώρισαν οι παρόντες εκπρόσωποι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και της Λαϊκής Ενότητας. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε κατάθεση στεφάνων ενώ πορεία δεν πραγματοποιήθηκε. Στην πλατεία Καπνεργάτη κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ όπου έγινε κατάθεση στεφανιών και λουλουδιών.

 

Διαβάστε επίσης