• 3 Μαΐου 2024,

Λυγαριά , λυγαριά εσένα έχω στην καρδιά

 Λυγαριά , λυγαριά εσένα έχω στην καρδιά

Επίσκεψη επίσημη στο Πεκίνο πραγματοποιεί απο το Σάββατο που μας πέρασε ο έλληνας πρωθυπουργός που είναι ο επικεφαλής μιας ολόκληρης αποστολής ανθρώπων μεταξύ αυτών επιχειρηματιών διαφόρων κλάδων της οικονομίας θεσμικών παραγόντων και άλλων που πηγαίνουν στην Κίνα με μοναδικό στόχο να φέρουν επενδύσεις.

Είναι η δεύτερη φορά που ζητάμε την βοήθεια των Κινέζων που την πρώτη φορά μας ρίξανε ΄πόρτα αφού ο λόγος της όχλησης μας ήταν τα δανεικά.

Δεν μας τα δώσανε και έτσι αναγκαστήκαμε να υποκύψουμε στις απαιτήσεις των δανειστών αφού δεν υπήρχε στο πλάνο άλλη εναλλακτική.

Για να δούμε αυτή την δεύτερη φορά που τους χτυπάμε την πόρτα θα την ανοίξουν ;

Πάντως ο Τσίπρας για να παίρνει μαζί του ένα τσούρμο ανθρώπους σημαίνει οτι κάτι έχει στο νού του ή κάτι του έχουν σφυρίξει.

Βέβαια να έχετε υπόψη σας οτι την αποστολή του συγκεκριμένου ταξιδιού πλαισιώνουν και οι γνωστοί τουρίστες που υπάρχουν σε όλες τα ταξίδια και όλες τις κυβερνήσεις.

Η δημοσκόπηση της ALCO που έγινε και δημοσιεύτηκε σε Κυριακάτικη εφημερίδα δείχνει ένα σταθερό πρόβαδισμα της Νέας Δημοκρατίας της τάξης των 7 μονάδων ενώ στο ερώτημα για ενδεχόμενο GREXIT το 48% είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή ζώνη  και το 39% υπέρ της εξόδου.

Καταλαβαίνετε και εσείς οτι το κύμα του GREXIT όσο έρχονται τα μπιλετάκια της εφορίας και φουσκώνει και φουντώνει.

Και να σκεφθείτε οτι η έρευνα αυτή έγινε πριν της πληρωμή των συντάξεων που οι περισσότεροι συνταξιούχοι πάθανε ένα σοκ και πριν αρχίσουν οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες να πληρώνουν εφορία και ΕΝΦΙΑ που έρχονται.

Τελικά αυτό το EURO είναι το EURO των μεγάλων εκπλήξεων και των μεγάλων ανατροπών.

Ομάδες όπως η Ουαλία και η Ίσλανδία έχουν κάνει μια φοβερή πορεία και έχουν φτάσει στην φάση των ημιτελικών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η αστάθεια του καιρού έχει τελειώσει το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και ξεκινάμε μια εβδομάδα που μπορεί να έχει σύννεφα αλλά δεν θα έχει φαινόμενα.

Προχθές Παρασκευή βράδι λόγω της καταιγίδας αρκετά χωριά μείνανε για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα και βγήκανε εκτός προγράμματος αφού όπως έχετε καταλάβει και εσείς εύκολα κάθε Σαββατοκύριακο πλέον που περνάει όσο αφορά το φετεινό καλοκαίρι δεν ξαναπερνάει για τους επαγγελματίες που περιμένουν αυτές τις μέρες για να δουλέψουν.

Ας ευχηθούμε οτι απο εδώ και στο εξης το καλοκαίρι θα είναι χωρίς εκπλήξεις.

Στους δρόμους του Λονδίνου ξεχύθηκαν οι υποστηρικτές του “ΜΕΝΟΥΜΕ” εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την διαμαρτυρία τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έβγαλε BREXIT.

Οι περισσότεροι που κατέβηκαν στους δρόμους ήταν νεαροί που βλέπουν μετά την απόφαση αυτή να έρχονται δύσκολες μέρες αλλα θα πρέπει να θυμούνται οτι το BREXIT προέκυψε μέσα απο μια άκρως δημοκρατική διαδικασία.

Τα τελευταία χρόνια βλέπετε οτι τα δημοψηφίσματα στις χώρες κυρίως της Ευρώπης κερδίζουν έδαφος και αποτελούν μια επιλογή που προτιμούν όλο και περισσότερο αυτοί που είναι στην εξουσία.

Το πρόβλημα είναι τι γίνεται οτι το αποτέλεσμα αυτών των δημοψηφισμάτων δεν είναι αυτό που θέλουμε.

Διότι το Λονδίνο αγαπητοί μου αναγνώστες όσο και να ψάξει δεν νομίζω οτι θα βρεί τον δικό της Αλέξη Τσίπρα για να μπορέσει να κάνει ΝΑΙ το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

Λοιπό λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Καλή σας ημέρα , καλή εβδομάδα και τα μάτια σας 84 !

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης