• 19 Απριλίου 2024,

Λύθηκε το μυστήριο με το σημερινό τροχαίο στο Παληό- Δεν υπάρχει εγκατάλειψη

 Λύθηκε το μυστήριο με το σημερινό τροχαίο στο Παληό- Δεν υπάρχει εγκατάλειψη

Οδηγός και επιβάτης δικύκλου τραυματίστηκαν το μεσημέρι σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε κάτω από περίεργες συνθήκες στον κεντρικό δρόμο του Παληού. Στο περιστατικό εμπλέκεται προπορευόμενο του δικύκλου όχημα. Αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι επρόκειτο για τροχαίο με εγκατάλειψη. Αργότερα ωστόσο ξεκαθάρισε τι είχε συμβεί.

Επιβατικό αυτοκίνητο που κινούνταν μπροστά από το δίκυκλο (σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία) έστριψε σε δρόμο στα δεξιά της κεντρικής οδού.

Το δίκυκλο ήταν από πίσω. Κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, ο οδηγός του δικύκλου έχασε τον έλεγχο. Το δίκυκλο προσέκρουσε στα προστατευτικά κάγκελα του πεζοδρομίου. Οδηγός και επιβάτης τραυματίστηκαν στα πόδια. Πιο σοβαρά η κοπέλα επιβάτης του δικύκλου.

Μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο περαστικοί προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες ενώ για να προστατευτούν οι τραυματίες από τον δυνατό μεσημεριάτικο ήλιο είχαν από πάνω τους ομπρέλα θαλάσσης! Η Τροχαία Καβάλας αρχικά άκουγε πληροφορίες περί εγκατάλειψης.

Κι ενώ αναζητούσε το υποτιθέμενο όχημα που έφυγε από το σημείο, τελικά αντιλήφθηκε ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά.  Ρόλο έπαιξε το ότι ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος ήταν σε κατάσταση έντασης (ίσως και σοκ) κι έτσι για ώρα παρακολουθούσε τι συνέβαινε χωρίς να δηλώνει τη δική του ανάμιξη στο δυστύχημα.

Για αρκετή ώρα μετά το περιστατικό εφαρμόστηκαν μέτρα εκτροπής της κυκλοφορίας αφού ο κεντρικός δρόμος στο Παληοό ήταν κλειστός. Το περιστατικό είναι ένα ακόμη στον «πολύπαθο» δρόμο του Παληού, γεγονός για το οποίο οι κάτοικοι του οικισμού ετοιμάζουν διαμαρτυρία την ερχόμενη Δευτέρα. Ζητούν τη λήψη κυκλοφοριακών μέτρων που θα υποχρεώνουν όλους τους οδηγούς να μειώνουν την ταχύτητα τους.

 

Διαβάστε επίσης