• 18 Μαΐου 2024,

Mίνι καύσωνας

 Mίνι καύσωνας

Τα τσακάλια της ΕΜΥ και οχι μόνο της ΕΜΥ προβλέψανε για αυτή την εβδομάδα τον πρώτο μίνι καύσωνα για την εποχή με την σημερινή Πέμπτη να είναι η πιο ζεστή ημέρα όπου το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 35 βαθμούς.

Εδώ για την δική μας περιοχή η ανώτερη θερμοκρασία για σήμερα Πέμπτη είναι εκεί γύρω στους 25 βαθμούς που είναι κάτι παραπάνω απο ιδανικοί για άνοιξη.

Βέβαια στην ίδια πρόβλεψη υπάρχει και η σταδιακή αλλαγή του καιρού απο την Παρασκευή και μετά αλλα  για εμάς εδώ δεν τρέχει κάτι αφού η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 21 βαθμούς και απλά κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα έχουμε αρκετά σύννεφα.

Μην μασάτε και μην χαλάτε τα σχέδια σας.

Στο πρόγραμμα είναι να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο η πρώτη απόπειρα για βουτιά και αυτό δεν αλλάζει.

Εχουμε προετοιμαστεί ψυχολογικά και είμαστε έτοιμοι να το τολμήσουμε.

Άλλωστε και την Τρίτη και την Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη η Καλαμίτσα είχε αρκετούς τολμηρούς που μετά απο κανά τρίωρο ρακέτα επιχειρήσανε να βουτήξουν στην θάλασσα και οι περισσότεροι τα καταφέρανε.

Για το πρώτο μπάνιο οι ελαφρώς μεγαλύτεροι γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε.

Μπαίνετε αργά και διστακτικά και το πρώτο πράγματα που κάνετε είναι να βρέξετε τις κλειδώσεις και μετά το στήθος (στο μέρος της καρδιάς).

Εν συνεχεία παίρνετε μια βαθειά ανάσα κάνετε την προσευχή σας και ορμάτε !

Κατα την διάρκεια του πρώτου μπάνιο επιτρέπονται και τα επιφωνήματα ( λόγω κρύου) αλλα απαγορεύονται δια ροπάλου τα μπενιλίκια γιατί δεν είστε μόνοι σας στην παραλία.

Και στην τελική αν δεν θέλετε ανατριχίλες μην το επιχειρήσετε καθόλου.

Το γράφω αυτό γιατί υπάρχουν αρκετοί που κατα την διάρκεια της πρώτης βουτιάς επειδή δεν αντέχουν το κρύο αρχίζουν τα μπενιλίκια λες και τους φταίει κανείς που είναι η θάλασσα κρύα.

Περιμένετε να πιάσει ο Ιούλης που θα σκάγουν τα τσιμέντα και βουτήξτε πιο άνετα αν δεν αντέχετε.

Τώρα όσο αφορά το μέτωπο των διαπραγματεύσεων σημειώνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ νέα καθυστέρηση λόγω της διαφωνίας ΕΕ και ΕΚΤ αφού η δεύτερη έχει στείλει μήνυμα για κούρεμα του ελληνικού χρέους στους πρώτους αφού αλλιώς δεν βγαίνει και θεωρούν οτι όσα λεφτά και να μας δανείσουν δεν θα μπορέσει να υπάρχει χαίρι και προκοπή.

Η Ε.Ε διαφωνεί δεν συζητά κούρεμα του χρέους και καταλαβαίνετε οτι πλέον έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις των δύο αφήνοντας την Ελλάδα στο περιθώριο να περιμένει βασανιστικά πρώτα να τα βρούμε μεταξύ τους και μετά εμείς με αυτούς.

Το θέμα είναι οτι για όλες αυτές τις ζυμώσεις δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος αφού τα ελληνικά ταμεία είναι άδεια και οι υποχρεώσεις τρέχουν.

Σήμερα η εκτίμηση που υπάρχει είναι οτι είναι σχεδόν απίθανο να έχουμε συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας και πάμε για το επόμενο αλλά θα πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας οτι δεν μας έχουν μείνει ακόμα και πολλά Eurogroup αφού η ώρα της κρίσης πλησιάζει.

Η ώρα που θα πρέπει να πληρώσουμε και δεν θα έχουμε πλησιάζει και τότε είναι που θα αρχίσουν να σφίγγουν οι κώλοι γιατί μέχρι σήμερα το ζόρι μας είναι σε θεωρητικό επίπεδο.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης