• 20 Απριλίου 2024,

Μακάρια καπελώματα και … «μακάριες» γαργάρες

 Μακάρια καπελώματα και … «μακάριες» γαργάρες

 

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης

 

«Φυτευτός» μας προέκυψε το τελευταίο διάστημα ο Μακάριος Λαζαρίδης. Ο παντελώς άγνωστος μέχρι πριν λίγους μήνες «Καβαλιώτης» νεοδημοκράτης, κατέστη νωρίς – νωρίς ο εξ Αθηνών φυτευτός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα όταν αυτό μορφοποιηθεί τελικά στις προσεχείς εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε στο πρώτο πολιτικό κόμμα που συμβαίνει αυτό. Στην υπανάπτυκτη πολιτικώς Ελλάδα συνηθίζεται –για να μη πούμε είναι κανόνας- κατά την συγκρότηση των ψηφοδελτίων να μην έχουν κανένα λόγο οι τοπικές κοινωνίες, τα απλά μέλη και οι φίλοι των κομμάτων αλλά οι θέσεις να καταλαμβάνονται με αδιαφανείς και μη δημοκρατικές διαδικασίες, με βάση συνήθως τους αρεστούς στον αρχηγό του κόμματος ανθρώπους ή σε όσους έχουν κάποια πρόσβαση και επιρροή στον αρχηγό και τους στενούς του συνεργάτες.

Η περίπτωση του Μακάριου Λαζαρίδη είναι χαρακτηριστική. Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμήθηκε ξαφνικά ότι είχε κάποτε γεννηθεί στην Καβάλα και θα μπορούσε ίσως να διεκδικήσει την εκλογή του στο κοινοβούλιο μέσα από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε καμία απολύτως δραστηριότητα στην πόλη μας, πολιτική, συνδικαλιστική, κοινωνική, επαγγελματική ή οποιουδήποτε άλλου είδους ούτε καν μια φυσική παρουσία. Δεν τον ήξερε κανείς. Κι όμως με περίσσιο θράσος και με περιφρόνηση όλων όσων εκ των συντρόφων του επί πολλά χρόνια διεκδικούν μια θέση σ’ αυτό το ψηφοδέλτιο και αγωνίζεται καθημερινά εδώ στην «άγονη γραμμή», μακριά από Κολωνάκια και G. B. Corner και εκμεταλλευόμενος την στενή σχέση και την όποια επιρροή έχει στον αρχηγό του κόμματος, έρχεται να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο θεωρούμενος μάλιστα το ακλόνητο φαβορί και στάνταρ, περισσότερο ίσως και από τον εν ενεργεία βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην πορεία του αυτή προς την κατάληψη μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο δεν νιώθει και δεν έχει καμιά απολύτως αναστολή.

Από την άλλη πλευρά βέβαια έχουμε και το θλιβερό φαινόμενο της τοπικής ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη σιωπή των αμνών όλων των άλλων μεγαλοστελεχών του κόμματος που φαίνεται να κάνουν «γαργάρα» αυτή την πρόκληση που γίνεται τελικά όχι μόνον προς τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα αλλά θα τολμούσαμε να πούμε και προς όλη την κοινωνία του νομού.

Για άλλη μια φορά αποφασίζει το κέντρο για μας τους «μακαρίως» κοιμωμένους επαρχιώτες και χωριάτες.

Εις υγείαν μας και καλή χώνεψη…

Διαβάστε επίσης