• 20 Απριλίου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της πορθμιακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της πορθμιακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία της πορθμιακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου, παρά τις όσες ανυπόστατες φήμες διακινούν ορισμένοι, έδωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «ΕΡΑ Καβάλας» και το δημοσιογράφο κ. Σ. Ασβεστά.

«Πρόκειται για ανοησίες και αυτοί που τις διακινούν, καλά θα κάνουν να είναι πολύ προσεκτικοί. Θέμα κατάργησης της πορθμιακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου – Καβάλας δεν υπάρχει», υπογράμμισε, ενώ όσον αφορά τον αριθμό των ημερήσιων δρομολογίων σημείωσε:

«Τον Οκτώβριο του 2018, σε άρθρο μου, είχα επισημάνει ότι όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει Κυβέρνηση, η γραμμή Καβάλας – Πρίνου – Καβάλας θα έχει μίνιμουμ τρία δρομολόγια.

Πραγματικά, πέρυσι, με απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ουσιαστικά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, καθιερώθηκαν τρία δρομολόγια από την 1η Νοεμβρίου.

Φέτος -θέλω να είμαι ταυτόχρονα ειλικρινής και ρεαλιστής- έχουμε να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες συνθήκες τόσο δημοσιονομικές όσο και υγειονομικές, εξαιτίας της πανδημίας.

Νομίζω ότι αυτό που θα ήταν αποδεκτό -και το έχω συζητήσει και με τους αρμόδιους φορείς- ακριβώς λόγω των πρωτόγνωρων συγκυριών, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν λιγότερα από δύο δρομολόγια ημερησίως».

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε την ανάγκη «να καθίσουμε σοβαρά και να δούμε πώς θα ζωντανέψουμε τη γραμμή Καβάλα – Πρίνος – Καβάλα, το συζήτησα και με τον Πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης, τον κ. Τσιλογεώργη και συμφώνησε.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Καβαλιωτών και των Θασίων δεν χρησιμοποιούν αυτή τη γραμμή. Άρα, θα πρέπει να δούμε πως ακριβώς θα της δώσουμε και πάλι  “ζωή”, ούτως ώστε να μπορέσει πραγματικά να λειτουργήσει προς όφελος όλων και πρώτιστα της τοπικής κοινωνίας.

Όλοι μαζί, και η Θασιακή Ένωση, οι φορείς της Καβάλας, το Επιμελητήριο, ο εμπορικός κόσμος και οι πλοιοκτήτες,να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να καταθέσουμε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις.

Είναι επιβεβλημένο».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης