Μακάριος Λαζαρίδης:«Επενδύσεις και ανάπτυξη στον πυρήνα των πολιτικών μας επιδιώξεων»

 Μακάριος Λαζαρίδης:«Επενδύσεις και ανάπτυξη στον πυρήνα των πολιτικών μας επιδιώξεων»

Την αδήριτη ανάγκη ψήφισης και άμεσης εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου που έφερε στη Βουλή η Κυβέρνηση, επισήμανε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ.Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την παρέμβασή του στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Με το παρόν σχέδιο νόμου θεωρώ ότι περνάμε πλέον και επίσημα στην μεταμνημονιακή Ελλάδα και αποδεικνύουμε ότι εμείς δεν έχουμε αλλεργία στις επενδύσεις. Αποδεικνύουμε τη συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία βάζει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον πυρήνα των πολιτικών της επιδιώξεων», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης και εξήγησε ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεραστούν τα δομικά εμπόδια στο επενδυτικό πεδίο της χώρας: η γραφειοκρατία, οι διαρκείς αλλαγές της φορολογίας, οι διοικητικές αγκυλώσεις, οι προβληματικές ψηφιακές υποδομές, το μεγάλο μη μισθολογικό κόστος και η αδιαφάνεια στο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, προσδιόρισε τις τέσσερις βασικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου:

 

  1. Να μπει τέλος σε δεκάδες επενδυτικά εμπόδια ειδικά σε όσα αφορούν αδειοδοτικά, περιβαλλοντικά, πολεοδομικά και εργασιακά θέματα.

 

  1. Να ενισχυθούν οι ψηφιακές μας απαιτήσεις σε επίπεδο ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών και να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για νεοφυείς επιχειρήσεις.

 

  1. Να διορθωθεί η αποσπασματικότητα στη νομοθέτηση και στις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις για να καταστεί εφικτό το «πέρασμα» σε μία νέα ενιαία και ελκυστική εικόνα για τη χώρα.

 

4.Να θωρακιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων.

 

«Η απλοποίηση των διαδικασιών, η γρήγορη προώθηση των αδειοδοτήσεων, η πολιτική σταθερότητα είναι ζητήματα στα οποία θα πρέπει να σταθούμε ώστε να βελτιώσουμε το κλίμα για τους επενδυτές», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, προσθέτοντας πως «θέλουμε να τους πείσουμε ότι θα τους παράσχουμε το αναγκαίο περιβάλλον ώστε να είναι αποδοτικές οι επενδύσεις τους. Για να γίνει αυτό πρέπει να πείσουμε τους εαυτούς μας πρώτα απ’ όλα ότι έχουμε την πολιτική βούληση να το κάνουμε πράξη. Και αυτή η Κυβέρνηση την έχει. Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία. Ας την εκμεταλλευτούμε», κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Λαζαρίδης.

 Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης