• 20 Απριλίου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης για ΑΟΚ: «Ας κάνουμε όλοι μαζί πράξη το σύνθημα ‘’Μια πόλη, μια ομάδα, μια ιστορία’’»

 Μακάριος Λαζαρίδης για ΑΟΚ:  «Ας κάνουμε όλοι μαζί πράξη το σύνθημα  ‘’Μια πόλη, μια ομάδα, μια ιστορία’’»

«Η χθεσινή ήταν μια καλή μέρα για τον Α.Ο. Καβάλας», τόνισε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της «Πρωινής», αναφερόμενος στην πρώτη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας που δίνει τη δυνατότητα στην ιστορική ομάδα της περιοχής μας να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

«Δυστυχώς, φτάσαμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα», σημείωσε, υπενθύμισε τη βοήθεια που παρείχε στην προηγούμενη διοίκηση μέσα από χορηγίες και ανθρώπους που βοήθησαν οικονομικά την ομάδα και της άσκησε κριτική για τις ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση. «Ενώ είχαν αφήσει τα σπίτια τους, τις δουλειές τους και έβαλαν χρήματα στην ομάδα, στο τέλος με αποκορύφωμα την καθυστέρηση κατάθεσης του φακέλου για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα, κλώτσησαν την καρδάρα με το γάλα που γέμιζαν τα τελευταία χρόνια», εξήγησε.

Μάλιστα ο κ. Λαζαρίδης έκανε γνωστό πως, με αφορμή την πρώτη εμφάνιση του κ. Χαντιτάτζι στην Καβάλα,  είχε προτρέψει τον  κ. Αντωνίου (της προηγούμενης διοίκησης)να μην κλείσει την πόρτα, να γίνουν οι συζητήσεις και όταν ερχόταν η ώρα, να γίνει η μεταβίβαση της ομάδας. «Του είχα πει ‘’πρόσεξε να μην σκάσει η ομάδα στα χέρια σας’’ και δυστυχώς από το αποτέλεσμα δικαιώθηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το πώς δημιουργήθηκε το θέμα, ο γαλάζιος Βουλευτής σημείωσε:

«Υπήρξε μια απόφαση όλων των ομάδων και της διοργανώτριας αρχήςνα ανέβουν στη νεοσύστατη Super League 2 όλες οι ομάδες, οπότε το περσινό πρωτάθλημα στο οποίο η Καβάλα τερμάτισε δεύτερη, ήταν ως μη γενόμενο.Τονίζω και πάλι ομόφωνα αποφάσισαν οι ομάδες, δηλαδή και ο ΑΟΚ. Οι μόνες ομάδες που εξέφρασαν προβληματισμό ήταν ο Λεβαδειακός και τα Τρίκαλα. Άρα την απόφαση την πήραν οι ομάδες και όχι ο υφυπουργόςΑθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης. Άλλωστε, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι ανεξάρτητη αρχή σε σχέση με το υφυπουργείο Αθλητισμού».

Συνεπώς, υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «το θέμα δεν ήταν πολιτικό, διότι έχουμε ένα νόμο πάνω στον οποίο ο κ. Αυγενάκηςστηρίχθηκε και βρήκαμε μπροστά μας ένα τείχος. Προσπαθήσαμε όλοι. Και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Γιάννης Πασχαλίδης και φυσικά και εγώ. Όμως τα πράγματα τα λύνει η ζωή. Ήρθε η δικαστική απόφαση και έκρινε αυτό που θεωρούσαμε όλοι μας ότι ήταν το δίκαιο και το σωστό».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Καβάλας κάλεσε «κάποιους και κάποιες που ανακάλυψαν τώρα τον ΑΟΚ – δεν γνωρίζω καν αν ξέρουν ότι η μπάλα του ποδοσφαίρου είναι στρογγυλή – να αφήσουν τους θεατρινισμούς και την προσπάθεια να προσπορίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Δεν τους είδα τα προηγούμενα χρόνια να έχουν προσφέρει κάτι στον ΑΟΚ. Δεν ξέρω αν είχαν πάρει έστω και μια κάρτα διαρκείας.

Το λέω γιατί όλα τα θέματά μας δεν είναι πολιτικά. Και σας μιλάει ένας άνθρωπος που για πάρα πολλά χρόνια στάθηκα δίπλα στον ΑΟΚ και ειδικά τα τελευταία 3 – 4 χρόνια, κατά γενική εκτίμηση, η ομάδα υπήρξε και λόγω εμού. Δεν το λέω ούτε με έπαρση ούτε με αλαζονεία, αλλά με στενοχωρεί αυτή η προσπάθεια της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Πλέον, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «ήρθε η ώρα του κ. Χαντιτάτζι. Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει απολύτως τίποτα από αυτόν. Είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε, αν χρειαστεί να τον βοηθήσουμε και στην εξεύρεση και ‘’συμπαικτών’’ στο εγχείρημά του. Πάντως και αυτός θα κριθεί από το αποτέλεσμα».

Ιδιαίτερη αναφορά ο Βουλευτής έκανε και στους φιλάθλους του ΑΟΚ. «Πρέπει να δούμε γιατί είναι απόντες από το γήπεδο. Να βρούμε τα γενεσιουργές αιτίες που οι συμπολίτες μας απέχουν από την ομάδα».

Συνέστησε δε σε όσους«ασκούν κριτική από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους ή από τον καναπέ τους να στηρίξουν την προσπάθεια Χαντιτάτζι έτσι ώστε, κάνοντας πράξη το σύνθημα ‘’Μια πόλη, μια ομάδα, μια ιστορία’’, να οδηγήσουμε όλοι μαζί το καραβάκι εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Superleague».

Διαβάστε επίσης