• 19 Απριλίου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης για οικονομική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ: «Ο “δολοφόνος” επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος»

 Μακάριος Λαζαρίδης για οικονομική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ: «Ο “δολοφόνος” επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος»

«Ο “δολοφόνος” επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για το ίδιο φθαρμένο προϊόν, μέσα σε ένα νέο περιτύλιγμα. Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Με αυτές τις φράσεις σχολίασε τις χθεσινές προτάσεις του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την οικονομία ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη.

«Τρία πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «το ψέμα, η χυδαιότητα και το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Επί μία τετραετία, χωρίς να έχουμε πανδημία, ο κ. Τσίπρας αύξησε φόρους και εισφορές, μείωσε συντάξεις και έκοψε το ΕΚΑΣ, πάγωσε κάθε επένδυση, εξαθλίωσε το Ε.Σ.Υ., παρέδωσε τη χώρα για 99 χρόνια στους δανειστές.

Χθες παρουσίασε ένα πρόγραμμα για ανάπτυξη μετά την πανδημία, με μια σειρά από γενικόλογες, χωρίς τεκμηρίωση και πρόχειρα κοστολογημένες προτάσεις και επαναφέροντας την ανεδαφική θέση του περί “σεισάχθειας” που είχε υποσχεθεί και το 2014. Νέο ρεκόρ θράσους».

Όπως σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «με συντηρητικούς υπολογισμούς, οι προτάσεις του κ. Τσίπρα υπερβαίνουν τα 15 δις ευρώ, ενώ εάν κάποια μέτρα επεκταθούν, ξεπερνούν τα 21 δις. ευρώ. Η προχειρότητα και αυτού του οικονομικού προγράμματος γίνεται αντιληπτή και από το εξής δεδομένο: Μίλησε ο κ. Τσίπρας για χρέη προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020, ύψους 17 δις ευρώ.

Σύμφωνα όμως με τα επίσημα στοιχεία της  ΑΑΔΕ, που φαντάζομαι δεν αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τα χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν είναι 5,090 δις ευρώ, όταν το 2019 ήταν 5,116 δις ευρώ και το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, 7,854 δις ευρώ. Δηλαδή, τα νέα χρέη είναι χαμηλότερα από την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν είχαμε πανδημία».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης