Μακάριος Λαζαρίδης: «Η αγορά των Rafale είναι το… εμβόλιο για την άμυνά μας»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Η αγορά των Rafale είναι το… εμβόλιο για την άμυνά μας»

Τα οφέλη που θα έχει η χώρα μας από την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών Rafale και των όπλων τους, τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας, με την ιδιότητα του εισηγητή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας».

«Αυτή τη στιγμή, η αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale και των όπλων που θα ενσωματώνουν είναι για την Άμυνά μας ό,τι είναι το εμβόλιο για την πανδημία», σημείωσε και εξήγησε ότι μας δίνεται η ευκαιρία:

 -Να αλλάξουμε τους όρους απέναντι στην αντιμετώπιση εκείνου που εκστομίζει καθημερινά προκλήσεις και απειλές.

 -Να αποκτήσουμε ένα στρατηγικά κατάλληλο όπλο «κομμένο και ραμμένο» στις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας.

 -Να ανατρέψουμε θετικά για εμάς τις ποιοτικές ισορροπίες σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο και Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «ανέκαθεν επεδίωκε και επιδιώκει την ειρήνη. Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι τι επιδιώκει ο εξ ανατολών γείτονας. Ειδικά τώρα που ο προσωπικός νέο-οθωμανικός μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, «επιλέγουμε, στον παραλογισμό των απειλών, να απαντάμε με ενδυνάμωση της αποτρεπτικής μας ισχύος.Γιατί πιστεύουμε ότι οχυρώνοντας την άμυνά μας, κατοχυρώνουμε τις προϋποθέσεις της ειρήνης.

Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα», είπε και συνεχάρη τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή το ΓΕΕΘΑ, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, καθώς και τον πολιτικό προϊστάμενο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε πως «με τις καίριες επιλογές της η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί κραταιές Ένοπλες Δυνάμεις με τρόπο που να απαντά στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και να παραμένουν επίκαιρες και στις προκλήσεις του αύριο. Και με αυτό τον τρόπο συμπληρώνεται το τρίπτυχο ισχύος που στηρίζεται στην εθνική ομοψυχία, την αποτρεπτική ισχύ και την διπλωματική κυριαρχία».

Έτσι, διαβεβαίωσε ότι «κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας μπορούν να αισθάνονται απόλυτα σίγουροι και ασφαλείς, καθώς η Κυβέρνηση τους αποδεικνύει καθημερινά τα οξυμμένα της αντανακλαστικά, την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά της να αντιμετωπίσει με επιτυχία κάθε εθνική ή υγειονομική πρόκληση που βρίσκεται απέναντί της κάνοντας τη χώρα και τους πολίτες της υπερήφανους».

Απευθυνόμενος στους Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, “παρών” σήμερα στη Βουλή σημαίνει “απών” από την εθνική συνεννόηση.

Ελπίζω, ειλικρινά και εύχομαι, με την ψήφο σας σήμερα να είστε επιτέλους παρόντες και στην επιβεβλημένη εθνική συναίνεση… Να υπερψηφίσουμε όλοι το εν λόγω σχέδιο νόμου για έναν απλό λόγο.

Για να μπορούμε να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ότι όλοι εμείς οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού λέμε όλοι ομόφωνα ναι σα μια γροθιά στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης