Μακάριος Λαζαρίδης: «Η κατάσταση στο νοσοκομείο απέχει πάρα πολύ από αυτό που υποστηρίζει η διοίκηση και η Κυβέρνηση»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Η κατάσταση στο νοσοκομείο απέχει πάρα πολύ από αυτό που υποστηρίζει η διοίκηση και η Κυβέρνηση»

 Για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ενημερώθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Η ενημέρωση, η οποία κράτησε συνολικά δυόμισι ώρες, πραγματοποιήθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με το Σωματείο Εργαζομένων.

Η υπολειτουργία, αλλά και η μη λειτουργία κλινικών όπως η ογκολογική και η ρευματολογική, αντίστοιχα, η μη λειτουργία της Μονάδας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, η υποστελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), η μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων, οι καθυστερήσεις στα εξωτερικά ιατρεία, καθώς και η μακροχρόνια αναμονή των πολιτών για ραντεβού στις κλινικές, τέθηκαν από τον κ. Λαζαρίδη στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια ο κ. Λαζαρίδης συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι τόνισαν στον σύμβουλο επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι το νοσοκομείο λειτουργεί διοικητικά με τρόπο απολύτως κομματικό, ανοργάνωτο και αναξιοκρατικό. Παράλληλα, του επισήμαναν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και τα οποία παραμένουν άλυτα.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζήτησα και ενημερώθηκα από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και τους εργαζόμενους για τα σημαντικά προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.

 Η κατάσταση την οποία εγώ είδα απέχει πάρα πολύ από την κατάσταση που περιγράφει η διοίκηση και συνολικά η Κυβέρνηση. Αυτή είναι και η κατάσταση που βιώνουν και οι χρήστες του Συστήματος Υγείας και η οποία δεν τιμά το δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον ελλιπή εξοπλισμό. Η εικόνα είναι μια εικόνα ενός συστήματος το οποίο φτάνει πια στα όριά του, αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει.

 Στο πρόσωπο του σωματείου εργαζομένων ευχαρίστησα το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να κρατάνε όρθια την υγεία.

 Για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί προτεραιότητα η Δημόσια Υγεία. Το προσεχές Σάββατο, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τους τρεις άξονες του προγράμματος του Κόμματος.

Άξονες που στηρίζονται στην πρόληψη, στις υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή μας, καθώς και στην ειδική μέριμνα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη όπως οι ηλικιωμένοι ή οι μακροχρόνια πάσχοντες».

 Περιφερειακό νοσοκομείο

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λαζαρίδηςσυζήτησε τόσο με τη διοίκηση του νοσοκομείου όσο και με το σωματείο εργαζομένων την προοπτική αναβάθμισης του νοσοκομείου από Γενικό σε Περιφερειακό. Και αυτό γιατί πάρα πολλές κλινικές εξυπηρετούν πολίτες και από όμορους νομούς.

 Μονάδα αιμοκθαρσης στο Κ.Υ. Πρίνου

 Ο κ. Λαζαρίδης επανέφερε στη διοίκηση του νοσοκομείου την ανάγκη δημιουργίας μονάδας αιμοκάθαρσης στο νησί της Θάσου, κάτι που εδώ και ένα χρόνο ο υποψήφιος βουλευτής έχει ως προτεραιότητα. Ο διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για να γίνει πράξη μια επιθυμία δεκάδων ασθενών. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «αποτελεί προσωπική μου δέσμευση η δημιουργία της μονάδας, που θα γίνει πράξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

 Μονάδα εγκαυμάτων

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε ακόμη με τη διοίκηση του νοσοκομείου την προοπτική δημιουργίας μονάδας εγκαυμάτων για την αντιμετώπιση βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης στα οποία εμπλέκονται επικίνδυνες ουσίες.

 Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης