• 20 Απριλίου 2024,

Μακάριος: «Στον… αέρα η πρόσκληση για τις επενδύσεις προστασίας από παγετό, χαλάζι και βροχή»

 Μακάριος: «Στον… αέρα η πρόσκληση για τις επενδύσεις προστασίας από παγετό, χαλάζι και βροχή»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης γνωστοποιεί ότι στον… αέρα βρίσκεται από σήμερα και έως την 1η Μαρτίου 2021, η πρόσκληση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το μέτρο 5.1 που αφορά τις επενδύσεις προστασίας από παγετό, χαλάζι και βροχή.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ και στοχεύει στη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής ενίσχυσης για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας από τα τρία καιρικά φαινόμενα.

Έτσι, θα είναι δυνατό να επιτραπεί στις εκμεταλλεύσεις να διατηρήσουν τα επίπεδα ποιότητας και εμπορευσιμότητας των προϊόντων τους.

H υποβολή (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα και των αγροτών της Π.Ε. Καβάλας  κατά το τελευταίο διάστημα, το οποίο ο κ. Λαζαρίδης είχε μεταφέρει τόσο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη όσο και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Αν. Λυκουρέντζο.

Διαβάστε επίσης