• 16 Μαΐου 2024,

Μάκης Κεβρεκάκης: «Η Καβάλα δεν πρέπει να καταθέσει τα όπλα» 

 Μάκης Κεβρεκάκης: «Η Καβάλα δεν πρέπει να καταθέσει τα όπλα» 

Δηλώσεις στους 93,7 έκανε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΟΚ κ. Μάκης Κεβρεκάκης, μιλώντας για την επόμενη μέρα στο στρατόπεδο του ΑΟΚ, μετά την αρνητική  απόφαση της ΕΕΑ.

Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης.

Ερ: Είναι οριστικός ο αποκλεισμός μας από τη Σουπερ Λιγκ 2;

Απ: Ο αποκλεισμός έγινε στις 3 Αυγούστου. Από εκεί και πέρα άρχισε το δεύτερο κεφάλαιο στην προσπάθεια μας να ακυρωθεί, να ανακληθεί και να εξαφανιστεί η απόφαση αυτή. Η απόφαση δεν έκανε δεκτή την αίτηση που καταθέσαμε. Έχει το δικαίωμα φυσικά η ομάδα να προσφύγει σύμφωνα με το νόμο, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ζητώντας την ακύρωση της αρχικής απόφασης. Υπάρχει πρόθεση από τον ίδιο τον επενδυτή να το προχωρήσει. Πάντα φυσικά με την  συναίνεση της διοίκησης. Διοίκηση δεν είναι ο ίδιος.

Η διοίκηση της ομάδας πρέπει να δώσει την συναίνεση της προκειμένου αυτός με δικές του φροντίδες και δαπάνες να προσπαθήσει στο δικαστήριο να δικαιωθεί ο ΑΟΚ. Σε όλους είναι γνωστό ότι αυτές οι διαδικασίες δεν είναι γρήγορες. Όμως μπορεί να κατατεθεί ταυτόχρονα με την αίτηση ακύρωσης, μια αίτηση αναστολής η οποία δικάζεται πιο σύντομα από την ίδια την αίτηση ακύρωσης, προκειμένου να βγάλει μια προσωρινή απόφαση το Εφετείο να ρυθμίσει μια κατάσταση. Πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες θα κρίνει το ίδιο το δικαστήρια για να επανέλθει ο ΑΟΚ στη Σουπερ Λιγκ 2. Ο νόμος καθορίζει τις προϋποθέσεις κατά πόσο πρέπει να γίνει δεκτή  μια  αίτηση  αναστολής ενόψει της εκδίκασης μιας αίτησης ακύρωσης.

Ερ: Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε αισιοδοξία για την απόφαση. Δεν περιμέναμε να είναι αρνητική βάση των πληροφοριών που υπήρχαν αλλά και την αισιοδοξία που έβγαζε το δικό σας τιμ.

Απ: Δεν ήμασταν εμείς μόνο αισιόδοξοι. Ήταν όλη η Καβάλα αισιόδοξη. Πρόκειται για μια οδυνηρή έκπληξη. Η αλήθεια είναι ότι δεν την περιμέναμε. Πολύ περισσότερο όταν ολόκληρος οργανισμός, ολόκληρος προσπαθεί να κάνει δυο ομίλους.

Καλεί ομάδες από την Γ` Εθνική, προκειμένου αυτές να γίνουν ανώνυμες εταιρείες, να κάνουν αίτηση, να φέρουν μετά όλα τα δικαιολογητικά και να γίνουν δεκτές στη Σουπερ Λιγκ 2. Για αυτές τις ομάδες δεν υπάρχουν προθεσμίες;

Κοιτάξτε από τη στιγμή που η ομάδα δεν θα αγωνιστεί στη Σουπερ Λιγκ 2, μπαίνει η ΠΑΕ σε καθεστώς εκκαθάρισης. Είναι ΠΑΕ. Απαγορεύεται στη Γ` Εθνική να υπάρχουν ανώνυμες εταιρείες.

Οι ελπίδες μας ήταν αυξημένες. Δεν εφαρμόστηκε ο νόμος σε αυτή την περίπτωση της απόφασης. Διαψευστήκαμε. Από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι μια ολόκληρη πόλη να καταθέσει τα όπλα. Όταν μάλιστα ο ίδιος ο νόμος τις δίνει τα όπλα αυτά.

Ερ: Με την ομάδα τι γίνεται; Τώρα ο προπονητής μένει; Τι λέει ο ίδιος;

Απ: Θα πάρουν απόφαση σήμερα η αύριο, απ` ότι έχω πληροφορηθεί. Με ψυχραιμία γιατί εν βρασμώ δεν παίρνονται τέτοιες αποφάσεις. Υπήρχε και υπάρχει μια στεναχώρια και στους ίδιους. Ο προγραμματισμός ήταν για ομάδα Σουπερ Λιγκ 2. Θα αποφασίσουν και αυτοί γιατί είναι επαγγελματίες.

Ερ: Τελικά θα μείνει ο επενδυτής και στη Γ` Εθνική αν δεν υπάρχει δικαίωση του ΑΟΚ, στο δικαστήριο;

Απ: Σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου αν θυμάμαι καλά που έδωσε στο γήπεδο, ερωτηθείς απάντησε θετικά.

Διαβάστε επίσης