Μάκης Παπαδόπουλος: «Δώστε μου την εντολή να αλλάξω την πορεία του Δήμου μας» (φωτογραφίες)

 Μάκης Παπαδόπουλος: «Δώστε μου την εντολή να αλλάξω την πορεία του Δήμου μας» (φωτογραφίες)

Σήμερα το βράδυ ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στην παραλιακή οδό της Καβάλας. Δίπλα του είχε τους υποψήφιους της παράταξης του ενώ τα πρώτα του λόγια αναφέρονταν στην οικογένεια του. Ο Μάκης Παπαδόπουλος αρχικά έκανε μια σύντομη αναδρομή της προσπάθειας του από το 2013 έως σήμερα. Ο κόσμος ήταν πολύς, υπήρχε ενθουσιασμός.

Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Ποιος από όλους εμάς δεν νοιώθει ότι είμαστε πραγματικά ευλογημένοι που ζούμε σε αυτό το προικισμένο σημείο της γης; Ζούμε σε ένα τόπο – σταυροδρόμι. Η γεωγραφική μας θέση είναι πολύ ισχυρή. Ζούμε σε έναν τόπο εύφορο και πλουτο-παραγωγικό. Ζούμε σε έναν τόπο με ποικίλο και πανέμορφο φυσικό τοπίο. Ζούμε σε έναν τόπο με τεράστια ιστορική κληρονομιά.Ο τόπος μας έχει το “διαβατήριο” που ανοίγει τις πόρτες για όλον τον κόσμο. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να μεγαλουργήσουμε, να κάνουμε θαύματα.

Από την πρώτη στιγμή είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι.  Η φανέλα μας γράφει επάνω ΚΑΒΑΛΑ και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ χορηγό. Έχει μόνο εσάς, τους δημότες, στους οποίους λογοδοτούμε.

Αυτή η ανεξαρτησία μας και η μοναδική “σημαία μας”, που είναι το κοινό καλό, μάς δίνουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να μπορούμε να συνομιλούμε με όλους, να τους ενώνουμε όλους και να συνεργαζόμαστε με όλους.

Οι στόχοι μας είναι:

  • μία πόλη όμορφη και καθαρή
  • με τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες
  • με πολλά περιθώρια ανάπτυξης

Επιδιώκουμε:

  • να βελτιώσουμε την καθημερινότητα
  • να ανεβάσουμε την ποιότητα ζωής
  • να διασφαλίσουμε την αξιοπρεπή διαβίωση του κάθε δημότη
  • να δημιουργήσουμε πλούτο
  • να ανοίξουν δουλειές για όλο τον κόσμο
  • να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω.

Υπάρχουν σήμερα αδιάθετα 300 εκατομμύρια € στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.  Από αυτά τα κονδύλια οι Δήμοι μπορούν, μέχρι το έτος 2023, να χρηματοδοτήσουν τα έργα τους, εφόσον παρουσιάσουν μελέτες.  Στόχος μας είναι, μέσα στην επόμενη 4ετια, ο τόπος μας να δεσμεύσει τουλάχιστον 100 εκ € για έργα.

Οργανώνουμε την εξωτερική μας πολιτική, την εξωστρέφεια του Δήμου μας, σχετικά με τα μεγάλα θέματα που διεκδικεί ο Δήμος μας, από τα Υπουργεία, από το στρατό και από άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς όπως: την Περιμετρική, τον σιδηρόδρομο, τα στρατόπεδα, το παλιό Νοσοκομείο, τα παλιά Δικαστήρια, την Καλαμίτσα, τον οδικό άξονα Ε61 Καβάλα – Δράμα – Σέρρες.

Εφόσον αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου την 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινάμε να υλοποιούμε το Πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών:

  • λύνουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο δρόμο στο Κάτω Νοσοκομείο, καθώς και το πρόβλημα της πεσμένης γέφυρας
  • κλείνουμε τις λακούβες στους δρόμους, κόβουμε τα χόρτα στις γειτονιές, φτιάχνουμε τα πεζοδρόμια και βάζουμε λάμπες παντού
  • εξασφαλίζουμε ποιοτικό πόσιμο νερό για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, καθώς και για την πόλη της Καβάλας
  • λειτουργούμε τη δωδεκάωρη «γραμμή» επικοινωνίας του Δημότη με το Δήμο και διαχειριζόμαστε τα προβλήματα μέσα σε 48 ώρες
  • οργανώνουμε και ενεργοποιούμε τον πιο σοβαρό μηχανισμό του Δήμου για την ασφάλεια των πολιτών: την πολιτική προστασία.
  • επεξεργαζόμαστε την κατάρτιση του πρώτου προϋπολογισμού του Δήμου με βάση τις προγραμματικές μας προτεραιότητες.
  • επικαιροποιούμε το πρόγραμμα Τουριστικής προβολής του Δήμου.
  • καθιερώνουμε ξεχωριστή Αντιδημαρχία Τουρισμού
  • καθιερώνουμε ξεχωριστή Αντιδημαρχία Νέων
  • τέλος, φτιάχνουμε το πρόγραμμα – σημαία “ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ” για την κοινωνική προστασία.

Για την τετραετία που έρχεται, οι κομβικές παρεμβάσεις μας που θα αλλάξουν τον Δήμο μας είναι οι εξής:

Εξασφαλίζουμε στην πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό και οικισμό, ποιότητα ζωής!

Στηρίζουμε την τοπική οικονομία και αγορά με κάθε μέσο και τρόπο. “Ανοίγουμε την πόρτα” και ξεμπλοκάρουμε τα ιδιωτικά κεφάλαια και επενδύσεις που μας περιμένουν, εκδίδοντας οικοδομικές άδειες από την Πολεοδομία μέσα σε 40 μέρες

Αξιοποιούμε την σύγχρονη τεχνολογία για έναν Ψηφιακό «έξυπνο» Δήμο.

Καταρτίζουμε και υλοποιούμε ετήσιο ημερολόγιο πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Κάνουμε το Δήμο μας «Ζωντανό» 365 μέρες τον χρόνο.

Αναδεικνύουμε τον πολυσήμαντο ρόλο της ανακήρυξης των Φιλίππων σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Μεγάλο μας όραμα η ετήσια αναπαράσταση της ιστορικής μάχης των Φιλίππων.  Ένα επικό πολιτιστικό γεγονός, που θα δώσει στους Φιλίππους παγκόσμια αίγλη.

Σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε νέα δρώμενα και εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε Καβάλα και Νέα Καρβάλη (“Ο Άγιος Βασίλειος από την Καισαρεία”). Αξιοποιούμε και ενισχύουμε θεματικές εκδηλώσεις, όπως “τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου”, και διοργανώνουμε τα “Φιλίππεια”, μία φιλόδοξη αγροτουριστική έκθεση-γιορτή για την περιοχή των Φιλίππων.  Για να τιμήσουμε τους Καβαλιώτες του εξωτερικού, οργανώνουμε εκδήλωση-Reunion με βραβεία αριστείας απόδημων Καβαλιωτών.

Με γνώμονα τη τοπική μας κληρονομιά πραγματοποιούμε πενθήμερο Διεθνές Φεστιβάλ αποσταγμάτων και καπνικών προϊόντων.

Προωθούμε την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας για όλα τα δημόσια κτήρια.

Βάζουμε τη Νεολαία στην πρώτη γραμμή: εργαζόμαστε για να αναδειχθεί η Καβάλα “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας”.

Ανοίγουμε τη δια βίου μάθηση προς όλους τους δημότες.

Δημιουργούμε ένα σύγχρονο καταφύγιο ζώων.

Ολοκληρώνουμε τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.

Διεκδικούμε τα 1.200 στρέμματα της ΔΕΠΟΣ – δημιουργούμε τράπεζα γης.

Αξιοποιούμε όλη την περιουσία του Δήμου.

Προωθούμε αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της Καβάλας, στη συνοικία της Παναγίας, στις γειτονιές, στους δημόσιους χώρους όλων των οικισμών, στις εισόδους της πόλης.

Πρώτη προτεραιότητα η κεντρική πλατεία της Καβάλας, για την οποία παρουσιάσαμε συγκεκριμένη πρόταση, που προβλέπει 550 νέες θέσεις στάθμευσης.

Στόχος μας, 1.000 νέες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο και στις γειτονιές, με νέα πάρκινγκ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Προωθούμε την Περιμετρική οδό της Καβάλας, που εγκατέλειψαν η σημερινή και η προηγούμενη διοίκηση.

Προωθούμε την αναβάθμιση των πολύτιμων ακτών μας. Δημιουργούμε Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο για τα μικρά λιμάνια των Σφαγείων, της Νέας Καρβάλης, της Καλαμίτσας

Σχεδιάζουμε την ανάδειξη τριών κέντρων με ολοκληρωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις: το πρώτο στα ανατολικά της Καβάλας (Στάδιο – Κολυμβητήριο), το δεύτερο στα δυτικά (Καλαμίτσα) και το τρίτο στην περιοχή των Φιλίππων.

Εγγυόμαστε έναν Δήμο για όλους, με διαφάνεια και αξιοκρατία, με τον πολίτη ενεργό και συμμέτοχο.

Χτίζουμε έναν Δήμο οικονομικά ισχυρό, με στόχο την οικονομική του αυτάρκεια.

Διεκδικούμε, στηρίζουμε, επιταχύνουμε την υλοποίηση σημαντικών για τον Δήμο μας μεγάλων αναπτυξιακών έργων, όπως για παράδειγμα τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι. Κάνουμε στην κυριολεξία το Περιγιάλι “εργοτάξιο” και δίνουμε δουλειά σε 100 επαγγέλματα.

Συχνά μας βάζουν το ερώτημα: πώς θα διοικήσετε τώρα με την απλή αναλογική; Με ποιες παρατάξεις θα συνεργαστείτε, ώστε να έχετε την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Εμείς απαντάμε: εμείς δεν θέλουμε να διαμορφωθεί μία “σκληρή” πλειοψηφία από κάποιες παρατάξεις. Ένα μπλοκ που θα επιβάλλει τις απόψεις του και θα βολεύει τον Δήμαρχο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα με τα γνωστά κάκιστα αποτελέσματα.

Θα ακούω τους πολίτες, θα συνθέτω απόψεις, θα ενώνω δυνάμεις, και όλοι μαζί θα βάζουμε πάνω απ’ όλα το καλό του Δήμου μας.

Όποτε υπάρχουν διαφωνίες σε κάποιο θέμα, θα ψηφίζουμε δημοκρατικά και θα ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Και ο καθένας θα λογοδοτεί για τις επιλογές του στους πολίτες.

Δεν πρόκειται να κουκουλώσω τα πραγματικά προβλήματα και την αλήθεια για λόγους δημοσίων σχέσεων και για να τα έχω καλά με όλους. Η διοίκηση του Δήμου δεν είναι διαχείριση ευχάριστων φιλικών και οικογενειακών σχέσεων.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με το λιγότερο. Θα δίνω μάχες κάθε στιγμή, κάθε μέρα μέχρι να πετύχω τον τελικό μας στόχο.

Θα δίνω μάχες ενάντια στα συμφέροντα εκείνων που κρατούν την Καβάλα και τους Φιλίππους καθηλωμένους στην γκρίνια και τη μιζέρια, στις απόψεις “τίποτα δεν γίνεται” ή “δεν είναι δική μου ευθύνη”.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ: Οτιδήποτε αφορά την Καβάλα και τους Φιλίππους είναι και δική μας ευθύνη!

Σας καλώ λοιπόν να τολμήσετε.

Να κάνετε την υπέρβαση και να μου δώσετε την εντολή να αλλάξω την πορεία του τόπου μας.

Η παράταξή μας έχει ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, με άξιους συμπολίτες μας στην πρώτη γραμμή της μάχης, με γνώση και εμπειρία, αδέσμευτοι από εξαρτήσεις και συμφέροντα.

Θα είμαι δίπλα σας, κοντά στα προβλήματά σας, πάντα.

Θα απαντάω στο τηλέφωνό μου πάντα.

Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για όλους σας πάντα.

Χρειάζομαι την ενέργειά σας.

Χρειάζομαι την έμπνευσή σας.

Χρειάζομαι τη σκέψη σας, την άποψή σας.

Αυτά θα είναι ο οδηγός μου.

Θέλω να απελευθερώσω τη δύναμη αυτού του τόπου μαζί σας.

Ελάτε λοιπόν μαζί μου “να ανοίξουμε τα φτερά” του τόπου μας,

Ελάτε να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στη μιζέρια.

Ελάτε να αλλάξουμε την Καβάλα!

Ελάτε να πάμε όλοι μαζί την Καβάλα μπροστά!

Ελάτε να πάμε όλοι μαζί την Καβάλα ψηλά!

Πετάει όποιος τολμάει να πετάξει!»

Διαβάστε επίσης