Μάκης Παπαδόπουλος: «Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για την Καβάλα»

 Μάκης Παπαδόπουλος: «Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για την Καβάλα»

Στις επισκέψεις μας στους αθλητικούς χώρους παρακολουθούμε τον καθημερινό αγώνα των συλλόγων όλων των αθλημάτων ανεξαιρέτως και διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά μας αθλούνται καθημερινά σε υποβαθμισμένες και παγωμένες εγκαταστάσεις.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης υπέγραψε την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 63 αθλητικών έργων με φορείς υλοποίησης διάφορους Δήμους όλης της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 13.674.357,68 €.

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας έχασε εκείνη την ευκαιρία και δεν κατέθεσε πρόταση, παρόλο που οι ανάγκες ήταν και είναι μεγάλες.

Αντί να παρακολουθεί και να αξιοποιεί τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν, καταλήγει να ξοδεύει τα χρήματα των Καβαλιωτών, επειδή είναι ανίκανη να εκμεταλλευτεί άλλες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της ανακατασκευής του Βερούλειου σταδίου (που είναι αναγκαία παρέμβαση) ο Δήμος θα μπορούσε να πάρει χρήματα από άλλες πηγές χρηματοδότησης. Αντί γι’ αυτό θα ξοδέψει 700.000 ευρώ από το ταμείο του!

Έτσι όμως αφήνει πίσω άλλες ανάγκες των δημοτών που είναι εξίσου σημαντικές, όπως για παράδειγμα: η συντήρηση των σχολείων, η συντήρηση του πεπαλαιωμένου δικτύου της ΔΕΥΑΚ, τα φώτα, οι λακκούβες και τα χόρτα, η στήριξη των δημοτών μας που έχουν ανάγκη και πολλά άλλα.

Προχθές δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του νέου προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» με αντικείμενο την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ.

 Δεν θα θέλαμε να είναι μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για τον Δήμο μας, καθώς το πρόγραμμα καλύπτει παρεμβάσεις που έχουμε άμεσα ανάγκη.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος:

 

  • Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων (κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια)
  • Κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ, παρεμβάσεις για ηλεκτροφωτισμό, διαγραμμίσεις οδών, τοποθέτηση ανακλαστικών οδοστρώματος και εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων και πινακίδων σήμανσης.
  • Αντικατάσταση καυστήρα/λέβητα/σωληνώσεων με σύστημα που υποστηρίζεται από ΑΠΕ, ισοθερμικά καλύμματα, ηλιακά πάνελ για θέρμανση πισίνας, προσθήκη μόνωσης στο κέλυφος, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα και υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Για παράδειγμα:

  • το Κλειστό Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το Κλειστό Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο Αμυγδαλεώνα που εξυπηρετεί τη δημοτική ενότητα Φιλίππων χρειάζονται άμεσα ενεργειακή αναβάθμιση.
  • τα γήπεδα των οικισμών της δημοτικής ενότητας Φιλίππων και το γήπεδο «Κωτσάλου» (στο οποίο δεν έχει γίνει καμία σοβαρή παρέμβαση από την ανακατασκευή του το 2005) χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις στους αγωνιστικούς χώρους και στα αποδυτήρια.
  • το ταρτάν του στίβου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» παρουσιάζει σοβαρές φθορές σε διάφορα σημεία του και χρειάζεται αντικατάσταση.
  • γενικά, όλες οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να γίνουν φιλικές και προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ.

 

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να μην αφήσει και αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

 

Είναι δικαίωμα των παιδιών μας, της νεολαίας του Δήμου μας και των ασκούμενων κάθε ηλικίας, να αθλούνται σε σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ να παρακολουθούμε στενά όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και να προετοιμάζουμε το Σχέδιό μας για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου.

Ασχολούμαστε εντατικά, με υπευθυνότητα και προγραμματισμό, για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν των χώρο της άθλησης και άσκησης του Δήμου Καβάλας.

 

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης