• 19 Απριλίου 2024,

Μάνθος Κλεανθίδης: «Υψηλές οι απαιτήσεις για το φετινό Βυζάντιο» 

 Μάνθος Κλεανθίδης: «Υψηλές οι απαιτήσεις για το φετινό Βυζάντιο» 

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος Μάνθος Κλεανθίδης, μιλώντας για την πορεία της ομάδας του στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αλλά και τα συμπεράσματα που έχει βγάλει μέχρι τώρα για τη φύση της φετινής Α` κατηγορίας.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερ: Πως ήταν η παρουσία του Βυζαντίου στα πρώτα παιχνίδια πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος στην Α` κατηγορία;

Απ: Ήταν αρκετά ικανοποιητική. Καταρχήν κάναμε πολύ καλή προετοιμασία Όλα τα παιδιά δουλέψανε για 6 εβδομάδες σε καθημερινή βάση στο γήπεδο. Σίγουρα για μας είναι μια καινούρια κατηγορία αλλά και είναι μια καινούρια ομάδα γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές  σε σχέση με το περυσινό ρόστερ.

Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής για όλους.

Παρόλα αυτά ξεκινήσαμε αρκετά καλά. Μέσα στο Παλαιοχώρι την 1η αγωνιστική είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Επίσης είχαμε αρκετές με τον Αστέρα Φωλιάς στο δεύτερο παιχνίδι που αυτή τη φορά ήταν στην έδρα μας.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για το Βυζάντιο, αν δούμε ότι δεν είχαμε και την παραμικρή βαθμολογική απώλεια στα δυο πρώτα παιχνίδια που δώσαμε.

Ερ: Το καλό ξεκίνημα έχει να κάνει και με την ενίσχυση της ομάδας; Το καλοκαίρι το Βυζάντιο ήταν από τους συλλόγους που σε μεταγραφικό επίπεδο ενισχύθηκαν με γνωστούς καλούς  παίκτες.

Απ: Σίγουρα.

Ενισχύθηκε η ομάδα με παίκτες έμπειρους στην κατηγορία. Γι` αυτό έχουμε και αρκετές φιλοδοξίες στο φετινό πρωτάθλημα. Βέβαια δεν ξέρουμε τώρα πόσο θα πάει η διακοπή του πρωταθλήματος και αν μας επιτραπεί να ξανά μπούμε στο γήπεδο.

Πήραμε πάντως κάποιους παίκτες οι οποίοι πιστεύουμε ότι θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές φέτος στην ομάδα.

Ερ: Βέβαια θα χρειαστεί όταν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, να κάνετε μια μικρή προετοιμασία.

Απ: Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Ασφαλώς θα χρειαστεί μια μίνι προετοιμασία. Τώρα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια  το χρόνο που θα είμαστε έξω από τα γήπεδα. Προφανώς ίσως και να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα που αφορούν τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ. Δεν ξέρω πως μπορεί να ξεκινήσει πάλι αυτή η διαδικασία.

Ερ: Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σου για τις πρώτες αγωνιστικές της Α` κατηγορίας;

Απ: Αν και ο χρόνος ήταν μικρός γιατί δεν μπορούμε να  βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα μέσα σε 3 αγωνιστικές, έχω την εντύπωση πως 5-6 ομάδες θα είναι ψηλά στη βαθμολογία και θα διαμορφώσουν την κατάσταση όσον αφορά τον πρωταθλητή.

Απ` ότι φάνηκε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο Βύρωνας έχει τον πρώτο λόγο αφού κέρδισε και το παιχνίδι με τον Ορφέα στους Αντιφιλίππους.

Βέβαια πάντα είναι νωρίς, όμως έχει ενισχυθεί με παίκτες οι οποίοι προέρχονται από την υψηλότερη κατηγορία. Προσωπικά για μένα είναι το απόλυτο φαβορί για φέτος. Οι υπόλοιπες ομάδες, εμείς, ο Άρης Πηγών, η Αναγέννηση Λιμεναρίων, είναι πάρα πολύ καλά σύνολα.

Επίσης ξεκίνησε πολύ καλά και ο Βρασίδας Ν. Π. Είναι βέβαια και ο Ορφέας που ούτως εις άλλως ξεκινάει ως φαβορί κάθε χρόνο.

Οι ομάδες που ανέβηκαν από τη Β` κατηγορία, μάλλον χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Ερ: Οι πρώτες αγωνιστικές μας έδειξαν ότι είναι ένα πρωτάθλημα με… «παγίδες». Αν δεν προσέξεις θα έχεις απώλειες.

Απ: Παγίδες κρύβουν όλα τα πρωταθλήματα. Βλέπετε τα τελευταία χρόνια ότι βγαίνουν πρωταθλητές που δεν είχανε ξεκινήσει ως φαβορί. Θέλει προσοχή  για όλους και σοβαρότητα μέχρι τέλος.

Ερ: Τι να ευχηθούμε; Όσο το δυνατό πιο γρήγορα να επιστρέψουμε στα γήπεδα;

Απ: Ασφαλώς.

Η υγεία προέχει σε αυτή τη  φάση. Είμαστε όλοι σε μια δύσκολη κατάσταση. Το γνωρίζουμε όλοι. Το έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι. Θέλουμε γρήγορα να γυρίσουμε στην κανονικότητα αλλά πρέπει να ακούμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή, τα λόγια και τις γνώμες των ειδικών.

Από εκεί και πέρα όσο το δυνατό γρηγορότερα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους. Επιστροφή με ασφάλεια για όλους.

Διαβάστε επίσης