• 25 Απριλίου 2024,

Μαρία Ζαχαρούδη: «Προσευχόμαστε να περάσει πολύ γρήγορα αυτό που ζούμε»

 Μαρία Ζαχαρούδη: «Προσευχόμαστε να περάσει πολύ γρήγορα αυτό που ζούμε»

Συνέντευξη στο Proininews παραχώρησε η πρωταθλήτρια του ΟΚΑΚ Μαρία Ζαχαρούδη που έχει επιστρέψει Καβάλα και προπονείται σε ατομικό επίπεδο. 

Βρίσκεται σε εγρήγορση σε μια σεζόν για το Στίβο όπου πρώτα απ` όλα αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πως βιώνει την όλη κατάσταση η Μαρία Ζαχαρούδη ενώ για τους αθλητές και αθλήτριες  του Στίβου αυτή την εποχή φυσιολογικά θα ξεκινούσαν οι αγωνιστικές  υποχρεώσεις τους;  

Απάντηση: Έχω γυρίσει από τη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα θα γίνει μια αναδιαμόρφωση του αγωνιστικού μας πλάνου. Ήταν να ξεκινήσω αγώνες το Σαββατοκύριακο που πέρασε με το Κύπελλο Ανοίξεως. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Φαίνεται ότι η σεζόν θα παραταθεί και θα ξεκινήσω αγώνες από τον Ιούνιο και μετά.

Σίγουρα πάνε πίσω οι αγώνες αλλά εδώ αναβάλλονται για όλους τους αθλητές όλου του κόσμου, όχι μόνο για μένα.

Ερώτηση: Ποιοι ήταν και είναι οι βασικοί σου στόχοι για φέτος;

Απάντηση: Ήταν το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων που θα γινόταν στην Ισπανία αλλά πήρε αναβολή για του χρόνου. Ο μεγάλος στόχος μας  είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών- γυναικών που είναι προγραμματισμένο για το Παρίσι. Επίσημα δεν έχει αναβληθεί ακόμη αλλά μάλλον οδεύει προς τα εκεί.

Είναι η τελευταία μου χρονιά φέτος στην κατηγορία Κ-23. Η προπόνηση πήγαινε πολύ καλά και ανυπομονούσα να αγωνιστώ. Έχασα τον κλειστό στίβο λόγω τραυματισμού, τον οποίο τώρα τον έχω ξεπεράσει 100%. Έχω αποκατασταθεί πλήρως.

Είναι μια δυσκολία όμως που περνάει όλος ο κόσμος και προσευχόμαστε να περάσει πολύ γρήγορα.

Ερώτηση: Εσύ βέβαια οφείλεις να είσαι σε εγρήγορση.

Απάντηση:  Φυσικά οφείλω να είμαι έτοιμη. Θέλω να συμμετέχω στους αγώνες, όποτε γίνουν αυτοί. Ίσως από τον Ιούνιο και μετά. Επομένως οι προπονήσεις δεν έχουν σταματήσει. Είμαι τυχερή που βρίσκομαι στην Καρβάλη. Πρόλαβα και γύρισα και συνεχίζω κανονικά τις προπονήσεις μου. Βέβαια οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με πριν, να κάνουμε προπόνηση στα γήπεδα με τις ανέσεις μας.

Τώρα κάνω στο βουνό, στην άμμο. Είμαι τυχερή που έχω λίγα βάρη και μπορώ να κάνω.

Σίγουρα δεν έχουμε το γήπεδο και κάνουμε ότι μπορούμε.

Ερώτηση: Επηρεάζει και η ψυχολογία αυτό τον καιρό;

Απάντηση: Εννοείται.

Αυτό συμβαίνει σε όλους τους αθλητές του κόσμου. Δε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Επομένως είναι κάτι που πρέπει να το δεχτούμε και να είμαστε όλοι προσεκτικοί τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να κάνουμε φέτος κάποιους αγώνες. Να μη χαθεί η χρονιά.

Θα είμαι συνέχεια στην Καρβάλη αφού υπάρχουν καλύτερες συνθήκες από τη Θεσσαλονίκη που είναι τα πάντα κλειστά. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να γυρίσω.

Διαβάστε επίσης