Μαρία Ζαχαρούδη στους 93,7: « Μεγάλος στόχος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σουηδία»

 Μαρία Ζαχαρούδη στους 93,7: « Μεγάλος στόχος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σουηδία»

Συνέντευξη στους 93,7 παραχώρησε η Μαρία Ζαχαρούδη για τη μεγάλη της επιτυχία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πένταθλο στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ. Αναλυτικά.

Ερώτηση: Περίμενες με το καλημέρα της σεζόν αυτή τη μεγάλη επιτυχία;

Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε.  Φέτος η προετοιμασία πάει πολύ καλά χωρίς τραυματισμούς και σίγουρα ήταν στο μυαλό μας μια επιτυχία.  Διαφορετικά είναι να το περιμένεις και διαφορετικά να το πραγματοποιείς.  Καταφέραμε να πετύχουμε 4 ατομικά ρεκόρ στον κλειστό στίβο τα οποία και κάποια είναι και για τον ανοιχτό.  Στα 800 μέτρα είναι το μόνο αγώνισμα που δεν πέτυχα ατομική ρεκόρ διότι όταν δεν έχεις εγκαταστάσεις να κάνεις προπόνηση για το συγκεκριμένο αγώνισμα και αναγκάζεσαι να κάνεις έξω με 2 βαθμούς και μείον, σίγουρα σε δυσκολεύει. Αυτό όμως δεν μας αγχώνει. Τώρα που ο καιρός καλυτερεύει θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε προπόνηση και στα 800 οπότε θα κατέβει και εκεί ο χρόνος.

Ερώτηση: Είναι μέχρι τώρα η μεγαλύτερη σου επιτυχία;

Απάντηση:  Σε επίπεδο γυναικών ναι. Πέρσι ήμουν πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία νέων- γυναικών.  Οπότε  τώρα είμαι και στην κατηγορία γυναικών στο κλειστό στίβο. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και ελπίζω να ανακηρυχθώ και στο ανοιχτό στίβο.

Ερώτηση: Πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις και στην 1η θέση στο ανοιχτό στίβο;

Απάντηση: Για να κερδίσω την 1η θέση στο κλειστό στίβο χρειάστηκαν πολλές ώρες προπόνησης, σκληρής δουλειάς. Από εκεί και πέρα είναι πόσο το θέλεις και πόσο το αγαπάς. Εγώ το αγαπάω πάρα πολύ.   Ο στόχος μου ο μεγάλος είναι να πάω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.  Για την επίτευξη του ορίου θα κάνω δυο αγώνες. Ο ένας είναι πιστοποιημένος αγώνας στην Ιταλία στα τέλη Απριλίου και ο επόμενος στη Νάξο που θα πάω όπως και πέρσι αφού είναι το τυχερό μου μέρος.  Πιστεύω ότι το έχω το όριο, είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει στην πόλη Γκέφλε της Σουηδίας, τον Ιούλιο.

Ερώτηση: Έχεις προγραμματίσει στην Καβάλα κάποιους αγώνες;

Απάντηση: Στην Καβάλα όπως κάθε χρόνο θα λάβω μέρος στα «Δαβιτζόγλεια» που είναι το αγαπημένο μου μίτινγκ στίβου. Είναι τον Ιούλιο μόλις γυρίσω αν όλα πάνε καλά από τη Σουηδία.   Είναι πολύ νωρίς να πούμε σε τι αγωνίσματα θα αγωνιστώ στα «Δαβιτζόγλεια»

Ερώτηση: Παραμένεις και φέτος αθλήτρια του ΟΚΑΚ.

Απάντηση: Παραμένω εννοείται αθλήτρια του ΟΚΑΚ . Είναι ο σύλλογος που αγαπάω και τον έχω στην καρδιά μου. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για την όλη στήριξη από τα χαμηλά μέχρι τώρα που έφτασα σε αυτό το επίπεδο.  Φυσικά την  πρόεδρο κ. Κατερίνα Δράκου που με στηρίζει πάντοτε με τον καλύτερο τρόπο.  Χαίρομαι που ανήκω σε αυτό το σύλλογο και δεν θα τον αλλάξω ποτέ.

Ερώτηση: Πόσο σκληρά δούλεψες για να φτάσεις σε αυτό το σημείο;

Απάντηση: Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να φτάσω στο επίπεδο να κυνηγάω διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.  Να γίνω Πανελληνιονίκης γυναικών. Ηταν κάτι που δεν το περίμενα. Δε το φανταζόμουνα. Συνέχιζα το στίβο μόνο από αγάπη. Όταν ήρθα εδώ στη Θεσσαλονίκη και η προπόνηση μου έγινε ποιοτική από την άποψη ότι είχα πολύ χρόνο να προπονηθώ πρωί και απόγευμα,  ενώ αντίθετα σαν μαθήτρια Λυκείου στην Καβάλα δεν είχα αυτή την άνεση.  Εκεί κατάλαβα ποιες είναι οι δυνατότητες μου. Φυσικά έχω και έναν προπονητή πολύ ικανό. Ξεδίπλωσε όλες τις ικανότητες μου και πλέον έχουμε αλλάξει επίπεδο. Συνεχίζουμε για να βάλουμε ακόμη μεγαλύτερος στόχους.

 

Διαβάστε επίσης