Μαρία Ζαχαρούδη: «Θέλω να ανεβάζω την Καβάλα ψηλά» 

 Μαρία Ζαχαρούδη: «Θέλω να ανεβάζω την Καβάλα ψηλά» 

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε η πρωταθλήτρια του Πεντάθλου και του Επτάθλου, Μαρία Ζαχαρούδη. Η αθλήτρια του ΟΚΑΚ μίλησε για την πρόσφατη μεγάλη  της επιτυχία να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ αλλά και τους στόχους που έχει για τη νέα  σεζόν στον ανοικτό στίβο.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Πατσίδη.

 Ερ: Πόσο εύκολο η δύσκολο ήταν να κατακτήσεις το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού  Στίβου στο αγώνισμα του Πεντάθλου;

Απ: Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας με πολλές ανατροπές καθ όλη τη διάρκεια του. Η τελική διαφορά από τη δεύτερη αθλήτρια ήταν μόλις  5 βαθμοί, οπότε καταλαβαίνετε ότι η πίεση ήταν πολύ μεγάλη.

Ερ: Βάση των συνθηκών ήταν ένα διαφορετικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χωρίς κόσμο ενώ και η προετοιμασία σου μάλλον θα πρέπει να ήταν δύσκολη;

Απ: Σίγουρα ήταν ένα διαφορετικό πρωτάθλημα χωρίς θεατές αλλά και με πολύ περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Ωστόσο είμαστε όλοι  τυχεροί που μας δόθηκε η δυνατότητα να κάνουμε ένα δυνατό αγώνα μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Ερ: Σου ανεβάζει τη ψυχολογία αυτό το χρυσό μετάλλιο ενόψει της σεζόν στον ανοιχτό στίβο;

Απ: Κοιτάξτε ένα χρυσό μετάλλιο στον πρώτο αγώνα της σεζόν κιόλας είναι ένα πολύ δυνατό πάτημα ενόψει της σεζόν στον ανοιχτό στίβο. Βέβαια θέλει δουλειά και συνεχόμενη προσπάθεια.

Ερ: Υπάρχουν σίγουρα στόχοι για φέτος στον ανοιχτό στίβο. Ποιοι είναι αυτοί;

Απ: Μεγάλος στόχος για αυτή τη σεζόν είναι να κάνω ένα νέο ατομικό ρεκόρ και πιο συγκεκριμένα να σπάσω το φράγμα των 5.500 βαθμών.

Ερ: Στην Καβάλα θα σε δούμε σε κάποιους αγώνες; Θα έρθεις για τα Δαβιτζόγλεια;

Απ: Σίγουρα θα συμμετέχω στα Δαβιτζόγλεια αν βέβαια διεξαχθούν φέτος. Τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχα ανελλιπώς εκτός από το περσινό καλοκαίρι που δεν είχαν γίνει.

Ερ: Κάθε χρόνο ανεβάζεις τον πήχη πιο ψηλά;

Απ: Κάθε χρονιά  έχει και τις δυσκολίες της. Έχω μάθει εμπειρικά ότι κάτω υπό πίεση δεν έρχεται ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλω να αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους. Προετοιμάζομαι σκληρά, αγαπώ αυτό που κάνω και το αποτέλεσμα θα φανεί.

Ερ: Ο ΟΚΑΚ αλλά και η Ν. Καρβάλη μέσα στην καρδιά σου;

Απ: Ο ΟΚΑΚ όπως λέω πάντα είναι ο σύλλογος της καρδιάς μου και είμαι πολύ τυχερή που ανήκω σε αυτή την οικογένεια. Το χωριό μου η Ν. Καρβάλη έχει παράδοση στον αθλητισμό έχοντας αναδείξει μεγάλους αθλητές κυρίως στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Θέλω να συνεχίσω αυτή την παράδοση και να βάλω το δικό μου στίγμα στον αθλητισμό του χωριού μας αλλά και γενικότερα του νομού Καβάλας. Σίγουρα η Νέα Καρβάλη στηρίζει την προσπάθεια μου και χαίρεται με τις επιτυχίες που έχω. Τους ευχαριστώ όλους.

Ερ: Πλέον συγκαταλέγεσαι στις καλύτερες αθλήτριες της χώρας στο αγώνισμα που παίρνεις μέρος. Αυτό σε γεμίζει με περισσότερες ευθύνες;

Απ: Το ότι βρίσκομαι στις καλύτερες αθλήτριες της χώρας στο Πένταθλο και στο Έπταθλο, τα τελευταία χρόνια δεν θα έλεγα ότι με γεμίζει με ευθύνες με την κακή έννοια δηλαδή ότι το νιώθω σαν βάρος.

Αντίθετα μου δίνει ένα τεράστιο κίνητρο να προσπαθώ να δίνω το κάτι παραπάνω στη κάθε χρονιά.

Θέλω να ανεβάζω την Καβάλα ψηλά αλλά παράλληλα χαίρομαι που αποδίδει η σκληρή δουλειά.

Είναι κάτι που θα ήθελα να πω στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που ίσως διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη. Να πιστεύουν στον εαυτό τους και να βάζουν πάντοτε τον πήχη ψηλά. Το κυριότερο να δουλεύουν σκληρά. Μόνο έτσι θα έρθει η επιτυχία.

Διαβάστε επίσης