• 19 Απριλίου 2024,

Μάθαμε το take away ,έρχεται το click away και πάμε για end away !

 Μάθαμε το take away ,έρχεται το click away και πάμε για end away !

Αφού μάθαμε το “take away” ήρθε μάλλον  η ώρα να μάθουμε και το “click away” που θα είναι η νέα μέθοδος  με την οποία θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο μετά την άρση του δεύτερου αυτού lock down.

H μέθοδος του «click away» είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Το «click away» προβλέπει τα εξής :

Γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος.

Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.

Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται οι μεταφορές ενώ αποφεύγεται ο συνωστισμός, καθώς δεν θα γίνεται έρευνα αγοράς εντός του καταστήματος, αλλά από το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το ερώτημα είναι αν μπορέσουν να εξοικειωθούν σε τόσο σύντομα χρονικό διάστημα όλα τα μαγαζιά της αγοράς και αν υπάρχει η δυνατότητα σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις πρακτικά να δουλέψει αυτό η νέα μέθοδος διότι όπως καταλαβαίνετε και από αυτά που διαβάζετε ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις.

Όταν σου λένε ότι από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του καταστήματος θα παραλαμβάνει ο πελάτης το προϊόν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από την πλευρά του εμπόρου προκειμένου να κατασκευαστεί αυτός ο χώρος.

Στα λόγια όλα είναι εύκολα.

Στην πράξη χαλάει το πράμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δουλέψει αυτό το μοντέλο όλες οι επιχειρήσεις να διαθέτουν και ηλεκτρονικό κατάστημα στο διαδίκτυο.

Η εστίαση και τα καφέ θα πρέπει για κάποιους μήνες να ξεχάσουν τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους  και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες στους εξωτερικούς όπου ο πελάτης θα κάθεται αβασάνιστα.

Δηλαδή μπλέξαμε !

Ποιος έχει την διάθεση να μπει σε μία τέτοια περιπέτεια ;

Δε νομίζω ότι το “click away” θα μπορέσει να εφαρμοστεί τόσο εύκολα στην χώρα μας.

 

΄Οσο αφορά την άρση του δεύτερου lock down και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα το μόνο σίγουρο είναι ότι στις 7/12 ανοίγουν όλα τα σχολεία.

Όλα τα υπόλοιπα παίζουν και οι τελικές αποφάσεις ακόμα δεν έχουν παρθεί.

Πάνω στο τραπέζι πάντως υπάρχουν πολλά σενάρια και όλα είναι πιθανά.

Προτείνουμε να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και να αποφύγουμε να μπούμε στο «τριπάκι» της μαντεψιάς.

Ακούγονται διάφορες ημερομηνίες για διάφορους κλάδους αλλά καλό είναι να κλείσουμε τα αυτιά μας στις φήμες και να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

 

Μετά το Ρόκι 6 υπάρχει και Ρόκι 7 ;

Δεν θα το αντέξω….

Φτάνει ρε παιδιά όχι άλλο Ιταλό Επιβήτορα …

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν ύπουλοι , ύποπτοι και πονηροί.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης