• 30 Σεπτεμβρίου 2023,

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες

 Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες

Για ακόμα μια χρονιά θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες από την καβαλιώτισσα εικαστικό Ευγενία Παπαϊωάννου σε συνεργασία με τη Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών.

Το παιδικό τμήμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη και θα έχει διάρκεια μιας ώρας την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα απόγευμα. Αφορά παιδιά δημοτικού από 5-12 χρονών. Οι μικροί καλλιτέχνες θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής και θα συζητήσουν για τα σχήματα, τη συμμετρία, το ανθρώπινο σώμα, τη χρωματολογία καθώς και για τα έργα μεγάλων ζωγράφων.

Τα παιδιά θα χρειαστούν: Μπλοκ σχεδίου και ακουαρέλλας, Μολύβι, σβήστρα, ξύστρα, Νερομπογιές, πινέλο, ποτηράκι, Ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, Ψαλιδάκι, Παγούρι. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί τρίμηνο Σεμινάριο Ελεύθερου Σχεδίου & Χρώματος για ενήλικες.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη και περιλαμβάνει τη γνωριμία με τις κλασικές & σύγχρονες τεχνικές του ελεύθερου σχεδίου, τη χρωματολογία, καθώς και την αναπαράσταση ενός θέματος από την πραγματικότητα και τη φαντασία.

Αναλυτικά: *Εξοικείωση με υλικά και υφές (μολύβια σχεδίου, ακρυλικά) *Φωτοσκίαση (οι τόνοι, οι αναλογίες και πως αποδίδονται οι όγκοι) *Σύνθεση εικόνας, ισορροπία, οπτικό βάρος *Γεωμετρικά σχήματα και στερεά, ανάλυση αντικειμένων *Χρωματολογία, χρωματικός κύκλος, ανάλυση χρωμάτων *Ανάλυση ανθρώπινου προσώπου & σώματος, αναλογίες *Γνωριμία με έργα γνωστών ζωγράφων.

Υλικά για τα μαθήματα ενηλίκων:  -Μολύβια faber castell HB,2B,4B/χάρακας -Γόμα κάρβουνου και γόμα μολυβιού -Μπλοκ σχεδίου & ακουαρέλλας 35x25cm -Ακρυλικά χρώματα(κόκκινο, κίτρινο, μπλε, άσπρο, μαύρο),λευκή παλέτα, πινέλα, ποτηράκι. Το κόστος των υλικών, δεν ξεπερνά τα 25€ και βαραίνει ατομικά κάθε συμμετέχοντα.  Το τμήμα ενηλίκων θα πραγματοποιείται απογευματινές ώρες, διάρκειας 2 ωρών την εβδομάδα.

Επίσης, για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου, θα παραδίδονται μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά δημοτικού από την Ευγενία Παπαϊωάννου. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να καλείτε την υπεύθυνη των τμημάτων Ευγενία Παπαϊωάννου: 6945-715881 Ακονίστε τα μολύβια σας!

Διαβάστε επίσης