Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Καβάλας σε πρόγραμμα Erasmus στη Γαλλία (φωτογραφίες)

 Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Καβάλας σε πρόγραμμα Erasmus στη Γαλλία (φωτογραφίες)

Την εβδομάδα 22 με 28 Ιουνίου 2022, τέσσερις μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Καβάλας παρευρέθηκαν στην πόλη Nerac της Γαλλίας, συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Healthy, Fit and Never Quit», 2020-1-DE03-KA229-077159_6_.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν έξι χώρες από όλη την Ευρώπη, οι οποίες έστειλαν αντιπροσώπους για τη δεύτερη συνάντηση ανταλλαγής μαθητών. Φιλοξενήθηκαν στο Αγροτικό Σχολείο Armand Fallieres και τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν και να αλληλεπιδράσουν με μαθητές και καθηγητές από Γαλλία, Πορτογαλία (Μαδέρα), Ιταλία (Σικελία), Γερμανία και Ρουμανία.

Βασικός στόχος όλου του σχεδίου είναι η επιμόρφωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών των έξι σχολείων σε πρακτικές σωστής διατροφής, σωματικής άσκησης, ενίσχυσης του πνεύματος και του σώματος και απόκτηση αντοχών για να ανταποκρίνονται στις αντιξοότητες της ζωής «χωρίς να τα παρατούν». Ειδικότερα για την κινητικότητα στη Γαλλία, οι δράσεις αφορούσαν στη μη κατανάλωση της ζάχαρης και στην αντικατάστασή της με υγιεινές επιλογές.

Στην αρχική εκδήλωση παρουσίασης των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι Καβαλιώτες μαθητές αναφέρθηκαν στο σχολείο μας και στις δράσεις του και πρόβαλαν βίντεο για την πόλη μας. Στη συνέχεια, συμμετείχαν σε δράσεις: ιππασία, μελισσοκομία, αθλοπαιδιές και πρόγραμμα stretching.

Στο πλαίσιο του προγράμματος  παρασκεύασαν μαζί με Γάλλους μαθητές σιμιγδαλένιο χαλβά, χρησιμοποιώντας υποκατάστατα ζάχαρης, όπως στέβια και σιρόπι αγαύης, δεδομένου ότι στόχος και θέμα του προγράμματος ήταν η προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Επισκέφθηκαν θερμοκήπια όπου καλλιεργούνται καλλωπιστικά φυτά και το φυτό της στέβιας, εργοστάσιο επεξεργασίας και συσκευασίας δαμάσκηνων, θερμοκήπιο όπου καλλιεργούνται νούφαρα (περίπου 500 διαφορετικά είδη). Επίσης επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης Nerac καθώς και την πόλη Bordeaux όπου και ξεναγήθηκαν στους πολιτιστικούς χώρους.

Στην τελική εκδήλωση οι μαθητές μας, εκπροσωπώντας τον Ελληνικό Πολιτισμό, παρουσίασαν δύο χορούς (συρτάκι και ζεϊμπέκικο) και ξεσήκωσαν τους μαθητές από όλες τις χώρες που βρέθηκαν στη σκηνή, χορεύοντας μαζί τους.

Μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν γεμάτοι πρωτόγνωρες, πλούσιες και αξέχαστες εμπειρίες και εικόνες και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση που θα γίνει το Νοέμβριο στην Καβάλα.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης