• 3 Μαΐου 2024,

Με 36μηνες ρυθμίσεις πληρώνεται η ΔΕΗ των δημοτικών σχολείων

 Με 36μηνες ρυθμίσεις πληρώνεται η ΔΕΗ των δημοτικών σχολείων

Χωρίς ρεύμα κινδύνευσαν να μείνουν τη Δευτέρα το 2ο και το 4ο δημοτικό σχολείο αφού εμφανίστηκαν εκπρόσωποι της ΔΕΗ προκειμένου να κόψουν την παροχή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους! Η διακοπή ευτυχώς αποφεύχθηκε. Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε αποδείχθηκε ότι η ενιαία πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή άργησε να ρυθμίσει χρέος άνω των 2.000 ευρώ από τα συγκεκριμένα σχολεία.

Το πρωί της Τρίτης από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος της επιτροπής Ανέστης Τσουρουκίδης μας εξήγησε ότι το θέμα είχε τακτοποιηθεί κι απλά δεν υπήρξε η κατάλληλη ενημέρωση. Ο κ. Τσουρουκίδης συμπλήρωσε επίσης ότι οι λογαριασμοί δεν εξοφλούνταν εφάπαξ αλλά κατόπιν 36μηνων ρυθμίσεων, εξαιτίας του γνωστού ελλείμματος και της κατάχρησης στο ταμείο της επιτροπής. Άρα, δεν υφίσταται πρόβλημα διακοπής ρεύματος.

Ο κ. Τσουρουκίδης σημείωσε ότι επιχειρείται η δημιουργία ενός ενιαίου λογαριασμού για την ηλεκτροδότηση των σχολείων ώστε να αποφεύγονται τα μεμονωμένα προβλήματα. Κατ’ αρχήν θετική εμφανίστηκε η ΔΕΗ στην πρόταση αν και μέχρι στιγμής δεν εφαρμόστηκε στην πράξη. Μάλιστα, ο κ. Τσουρουκίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναζητηθεί νέος πάροχος ηλεκτροδότησης κάτι που θα εξετασθεί στο μέλλον, όπως συνέβη και με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε επίσης