• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Με 4 συναυλίες πέφτει απόψε η αυλαία του CosmoHome

 Με 4 συναυλίες πέφτει απόψε η αυλαία του CosmoHome

Τελευταία Πέμπτη του CosmoHome


Πέφτει απόψε (Πέμπτη, 17.08.23) η αυλαία για την ενότητα CosmoHome με τέσσερις συναυλίες για όλα τα μουσικά γούστα και διαθέσεις στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Καβάλας, αλλά και σε γραφικές τοποθεσίες των γύρω οικισμών του δήμου.

Στο τέρμα της Οδού Ιερολοχιτών, το σχήμα LİVAS Trio αποτελούμενο από τους δεξιοτέχνες μουσικούς Ταξιάρχη Γεωργούλη στο ούτι, Τάσο Πούλιο στο κανονάκι και Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά θα μας παρουσιάσει ένα ρεπερτόριο με αναφορά στις λαϊκές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου και κυρίως του αστικού χώρου της Τουρκίας με έμφαση στα ιδιότυπα μορφολογικά και εκφραστικά χαρακτηριστικά του είδους και στον αυτοσχεδιασμό.

Στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου, οι Κιορ Τοπάλ (Ζαφείρης Ευθυμιάδης – φωνή – κεμανέ, Σωτήρης Τσουλουφίδης – ούτι, Κώστας Αποκατανίδης – κρουστά) υπόσχονται να μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους στα υψίπεδα και τις υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας, τις ιστορικές πόλεις του δυτικού Πόντου και από τα προσφυγικά χωριά της βόρειας Ελλάδας.

Στην Παλιά Καβάλα, οι ASMA Music Ensemble θα μας παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση “Σεντούκι ανοιμένο”. Ο Αστέριος Τράκας στο βιολί, η Ελισάβετ Τράκα στο λαούτο, η Κωνσταντίνα Πετρινιώτη στο τραγούδι, ο Σάκης Ξενούδης στο κανονάκι και το τραγούδι και ο Στάθης Παρασκευόπουλος στα κρουστά προσκαλούν το κοινό σε μια γιορτή που θα ακουστούν σεβνταλίδικα τραγούδια της αγάπης, της θάλασσας, της ξενιτιάς, λυρικές πατινάδες, δίστιχα του γάμου, τα νανουρίσματα και πολλά άλλα.

Τέλος, στο θεατράκι πίσω από το άγαλμα του Μωχάμετ Άλη, η βραδιά που προμηνύεται εκρηκτική ξεκινάει με τους BombCats (Billy Wesmond – κιθάρα – πλήκτρα – φωνή, Παύλος Χοψονίδης – μπάσο, Δημήτρης Παπαϊωάννου – τύμπανα,  Abe Lamen – κιθάρα – φωνητικά), ένα τετραμελές συγκρότημα με στόχο την ανάδειξη της δισκογραφίας του καλλιτέχνη Billy Wesmond σε bluesy garage psychedelic rock ήχο.

Στη συνέχεια, στη σκηνή προσγειώνονται Jukebox οι οποίοι αποτελούν εγγύηση διασκέδασης, χορού και αναβίωσης αγαπημένων επιτυχιών. Ο Θανάσης Κουτσογιάννης στο μπάσο, η Υρώ Ζερβουδή στη φωνή, ο Ιωάννης Δεγδέκης στη φωνή και την κιθάρα, ο Μάνος Σκαραμαγκάς στα πλήκτρα και ο ΝίκοςΤσιλιγκούδης στα τύμπανα ετοιμάζονται για ένα ξέφρενο πάρτι.

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του CosmoHome είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενότητα CosmoHome ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.cosmopolisfestival.gr/cosmohome/

Διαβάστε επίσης