Με αφορμή τη γιορτή στο Χαλκερό: Αυξάνονται οι κάτοικοι, μειώνονται οι αδέσποτες αγελάδες

 Με αφορμή τη γιορτή στο Χαλκερό: Αυξάνονται οι κάτοικοι, μειώνονται οι αδέσποτες αγελάδες

Κορυφώθηκαν χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Χαλκερό με την ευκαιρία της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής.

Την παραμονή της γιορτής στην εκκλησία του χωριού τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, ενώ την πανηγυρική λειτουργία χθες τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Παύλος.

Ακολούθησε δεξίωση στο πολύκεντρο του Χαλκερού, που λειτουργεί κυρίως ως ΚΑΠΗ. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Δ. Τσανάκα, ο πρώην βουλευτής Σ. Εμινίδης, οι αντιδήμαρχοι Φραντζεσκάκη, Καλανταρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλεξ. Ιωσηφίδης, η δημοτική σύμβουλος Ευαγ. Δρακονάκη, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καρβάλης, Ν. Γκίκας, τοπικοί σύμβουλοι από την Καρβάλη.

Οικοδεσπότης ήταν ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Χαλκερού, Σάββας Χατζηβασιλειάδης. Λόγω των εκδηλώσεων το Χαλκερό ήταν πεντακάθαρο, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους τα χόρτα ήταν κομμένα.

Ο Σύλλογος του χωριού στην είσοδο του Ιερού Ναού προσέφερε εδέσματα, προκειμένου να κάνει την ατμόσφαιρα ακόμη πιο εορταστική.

Όπως είπε στην εφημερίδα ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σ. Χ’Βασιλειάδης, τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα του χωριού λύνονται, ιδιαίτερα αυτό των  αδέσποτων αγελάδων. Σύμφωνα με τον Σ. Χ’Βασιλειάδη οι αδέσποτες αγελάδες έχουν περιορισθεί πάρα πολύ, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει αύξηση των μονίμων κατοίκων του χωριού.

Πριν από πέντε χρόνια οι μόνιμοι κάτοικοι του Χαλκερού, υπολογίζονταν έως 120, σ΄ αυτούς έχουνε προστεθεί τουλάχιστον 30 επιπλέον.

Δεν έχω παράπονο από το Δήμο Καβάλας, είπε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου. Αυτή την εποχή το Χαλκερό λόγω της άνοιξης είναι ιδιαίτερα όμορφο, καταπράσινο και οι αυλές των σπιτιών των μονίμων κατοίκων περιποιημένες.

Σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων αγελάδων ο Σ. Χ’Βασιλειάδης είπε στην εφημερίδα ότι τον βοήθησε η ελληνική αστυνομία και ο Δήμος Καβάλας. Οι κακοί κτηνοτρόφοι που δεν είναι οι περισσότεροι στο χωριό, συμμορφώθηκαν. Όπως παραδέχεται ο κ. Χ’Βασιλειάδης, ρόλο έπαιξαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και η διαδικασία του αυτοφώρου, που κι αυτή χρησιμοποιήθηκε.

Κατά το Σ. Χ’Βασιλειάδη το Χαλκερό ταλαιπωρείται ακόμη από έντονες κι άσχημες μυρωδιές, που υποψιάζεται ότι προέρχονται από το εργοστάσιο των λιπασμάτων. «Ο κόσμος συνεχώς γκρινιάζει. Δεν αποκλείεται να γίνει νέα αναφορά στην εισαγγελία», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.

Στη δεξίωση που δόθηκε στο πολύκεντρο του χωριού, προσφέρθηκαν όμορφα εδέσματα και καφές, ενώ με την ευκαιρία η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα τσούγκρισε κόκκινα αυγά με τους κατοίκους του χωριού, όπως επίσης και με τους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις.

 

 

 

Διαβάστε επίσης