• 12 Μαΐου 2024,

Με αφορμή της συζήτηση για τις πτήσεις ο Γ. Καλαντζής θυμήθηκε το έργο του Γ. Παναγιωτόπουλου

 Με αφορμή της συζήτηση για τις πτήσεις ο Γ. Καλαντζής θυμήθηκε το έργο του Γ. Παναγιωτόπουλου

Ο πρώην βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλαντζής μίλησε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ σχολιάζοντας τα θέματα της επικαιρότητας. Αρνήθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να αποχωρήσει από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης το αεροπορικό απόσπασμα. Διασκέδασε τις αντίθετες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και με τη συζήτηση του ενδεχόμενου αυτού, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για αστειότητες η αποδυνάμωση του αεροπορικού αποσπάσματος και της πολεμικής αεροπορίας γενικότερα στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Ακόμη πιο συγκεκριμένος στάθηκε για το πρόβλημα της αεροπορικής σύνδεσης της Καβάλας με την Αθήνα, γνωρίζοντάς το από πρώτο χέρι. Κατά τα λεγόμενά του η στάση της AEGEAN οφείλεται σε οικονομικούς λόγους. Σημείωσε ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση η έλλειψη ανταγωνισμού και συμφώνησε με τις πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων, να πιέσουν τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία καθώς και άλλες αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αυξηθούν οι πτήσεις από Αθήνα προς Καβάλα και το αντίστροφο.

Με την ευκαιρία, ο Γιώργος Καλαντζής ξάφνιασε τους ακροατές του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ όταν αναφέρθηκε στον πρώην βουλευτή Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Θυμήθηκε δηλαδή ότι στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Χρυσούπολης ήταν επιτυχία του τότε κυβερνητικού παράγοντα, ο οποίος σύμφωνα με το Γιώργο Καλαντζή κακώς τότε είχε δεχθεί κριτική.

Ο κ. Καλαντζής απέφυγε να σχολιάσει ζητήματα που σχετίζονται με τα εσωτερικά της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας γνωστές απόψεις του αναφορικά με το πώς θα συγκροτηθεί ή με το πώς πρέπει να είναι το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του κόμματος για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας όταν θα προκηρυχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης