• 28 Μαρτίου 2024,

Με επιτυχία ακόμη μία CosmoHome Πέμπτη στην πόλη της Καβάλας (φωτογραφίες)

 Με επιτυχία ακόμη μία CosmoHome Πέμπτη στην πόλη της Καβάλας (φωτογραφίες)

Το φιλόμουσο κοινό της πόλης καθώς και της ευρύτερης περιοχής έδωσε το μουσικό «παρών» και αγκάλιασε με ιδιαίτερη ζέση τις τέσσερις νέες «σπιτικές» συναυλίες της τρίτης εβδομάδας της ενότητας CosmoHome, του Φεστιβάλ Cosmopolis 2021.

Το πρώτο μουσικό «ραντεβού» δόθηκε το απόγευμα  της Πέμπτης, 22 Ιουλίου 2021 στη συνοικία του Αγίου Νικολάου εκεί όπου η κοινή αισθητική, ο ακουστικός ήχος, η έκφραση και η διάθεση για πειραματισμό αποτέλεσαν το όχημα για ένα ταξίδι γεμάτο μελωδίες και ρυθμούς. Το εύθυμο full band ρεπερτόριο, σε συνδυασμό με τη φωνή και την κιθάρα του Αλέξανδρου Κεβόπουλου, το σαξόφωνο του Πέτρου Δημοσθενόπουλου και τα τύμπανα του Δημήτρη Ψαλτόπουλου, κατάφερε να ταξιδέψει το κοινό με rock ρυθμούς.

Λίγο πιο ψηλά, στα στενά της οδού Μεσολογγίου στην Παναγία, το κοινό απόλαυσε την νέα μουσικό Αλεξάνδρα Βασιλειάδου η οποία, παρέα με το γιουκαλίλι της, προσέφερε μια βράδια γεμάτη όμορφες μελωδίες, επηρεασμένες από τον χώρο της ελληνικής έντεχνης μουσικής σκηνής.  Πριν την έναρξη της συναυλίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Γεωγραφία των συναισθημάτων”, η Θεοδώρα Γεωργακούδη από τον σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο”, αφηγήθηκε την ιστορία με τίτλο “Το κλειδί”, βασισμένη σε αντικείμενα και φωτογραφίες από το παρελθόν.

Στο τέρμα της οδού Ιερολοχιτών το CosmoHome φιλοξένησε το τριμελές, γυναικείο ρεμπέτικο σχήμα  «Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη». Το ρεπερτόριο τους ξεκίνησε με εκτελέσεις της πρώιμης φάσης του ρεμπέτικου τραγουδιού  και συνέχισε με μια σύγχρονη προσέγγιση με στοιχεία και επιρροές από άλλα είδη μουσικής, πάντα με χιούμορ και σεβασμό. Ακριβώς πριν την έναρξη της συναυλίας, στο πλαίσιο της δράσης “Γεωγραφία των συναισθημάτων”, ο Τηλέμαχος και η Σοφία Απλάκη από τον σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο”, αφηγήθηκαν την ιστορία με τίτλο “Η δύναμη της πίστης μας”, βασισμένη σε αντικείμενα και φωτογραφίες από το παρελθόν.

Η τετράδα των συναυλιών συμπληρώθηκε με την παρουσία του πολυσυλλεκτικού σχήματος τεσσάρων μουσικών «Niriis» να παρουσιάζει διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών και λαϊκών συνθέσεων των Βαλκανίων ,της Κεντρικής Ευρώπης και της Ελλάδας δημιουργώντας κύκλους ιστοριών. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο παρκινγκ στο τέρμα της οδού Θ. Πουλίδου με φόντο την όμορφη Καβαλά.

Το Cosmopolis, ανανεώνει το ραντεβού του με τους φίλους του Φεστιβάλ την επόμενη Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, με μια ακόμα ιδιαίτερη μουσική «παλέτα» ακουσμάτων και συναισθημάτων.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης