• 3 Μαΐου 2024,

Με γκολ του Τσίλογλου 1-0 ο Ορφέας τον Βρασίδα (φωτογραφίες)

 Με γκολ του Τσίλογλου 1-0 ο Ορφέας τον Βρασίδα (φωτογραφίες)

Το γκολ του Μανώλη Τσίλογλου στο 48` έκρινε το ντέρμπι του Δήμου Παγγαίου υπέρ του Ορφέα.  Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα ότι ο σκόρερ έφυγε από καθαρή θέση οφσάιντ για να φτάσει κοντά στην εστία του Κουνατίδη.  Ποιοτικά το παιχνίδι δεν ξεπέρασε τη μετριότητα.

Πήγε περισσότερο στη δύναμη στο χώρο της μεσαίας γραμμής εκεί όπου είχαμε πολλές μονομαχίες ανάμεσα σε Ντομί, Καπνόπουλου, Παπουτσή από τη μια και Φουστέρη, Μουλάι από την άλλη.  Αυτοί ήταν και οι πρωταγωνιστές.  Οι δυο ομάδες παίρνουν χαμηλό βαθμό στην παραγωγή καλών φάσεων.

Όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε. Κρίθηκαν τα πάντα σε μια λεπτομέρεια σε ματς που μάλλον θα το ξεχάσουμε πολύ εύκολα.  Ο Ορφέας αδικαιολόγητα μετά το 60` γύρισε πίσω για να κρατήσει το 1-0.

Ο Βρασίδας πίεσε στα τελευταία 30 λεπτά αλλά με ανορθόδοξο τρόπο.  Στο Α` μέρος η ομάδα της Περάμου δεν εκμεταλλεύτηκε τον αέρα.  Ο Ορφέας ισορρόπησε από το 30` έως το 45`.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ευκαιρία με κεφαλιά του Μπαρμπαγιάννη στο 20` ενώ στο 29` απείλησε με σουτ ο Τσότρας αλλά ο Ευστρατίου που και πάλι ήταν πολύ καλός, μπλόκαρε.

Στο 36` ο Τελλίδης(αποκάλυψη στα 2 πρώτα ματς για τον Ορφέα)  έκανε το σουτ για να καταλήξει η μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 41` διπλή ευκαιρία του Ορφέα με κεφαλιές του Αμιάδη και του Ντομί.

Στο 48` γλυκιά πάσα του Τελλίδη στο κενό χώρο, βούτυρο στο ψωμί για τον Τσίλογλου που έκανε το 1-0 σε τετ α τετ με τον Κουνατίδη ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.

Στο 64` ο Καλτσίδης αστόχησε από κοντά για την ισοφάριση ενώ στο 75` ο Τουρασανίδης έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Τσίλογλου πλάσαρε πάνω στον Κουνατίδη.

Στο 85` το πλασέ του Καλτσίδη από κοντά αλλά πλάγια, εξουδετέρωσε ο Ευστρατίου.  Εν ολίγοις ο Ορφέας κρατάει την ουσία και το 2Χ2 στις αρχές του πρωταθλήματος ενώ ο Βρασίδας  δεν έχει προς το παρόν την περσινή επιθετική ποιότητα.  Ο διαιτητής Καράκελες ήταν πολύ καλός , το ίδιο ο βοηθός Καρασαβαϊδης ενώ ο Αλεξανδρίδης ελέγχεται για τη φάση του γκολ.   Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Ορφέας: Ευστρατίου, Τουρασανίδης, Αναστασιάδης, Πασχαλίδης, Σολακίδης, Ντομί 77` Βερβερίδης, Καπνόπουλος 92` Ηλιόπουλος, Παπουτσής 66` Χριστοδουλίδης, Τελλίδης, Τσίλογλου, Αμιάδης 85` Δάδαρος.

Βρασίδας: Κουνατίδης, Περκουλίδης, Χριστοδουλάκης, Αρβανίτης- Πέτκας 72` Χατζησταύρου, Μπατάκογλου, Μουλάι, Καλτσίδης, Φουστέρης, Φωτόπουλος, Τσότρας, Μπαρμπαγιάννης 77` Ιωαννίδης.

Έφυγε ο Μπάμπης  Προβατίδης από την ΑΕΚ που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία με Λιμενάρια

Παρελθόν από την ΑΕΚ Καβάλας αποτελεί ο Μπάμπης Προβατίδης που με ανάρτηση του στο FB ευχαρίστησε τη διοίκηση της ομάδας και τον προπονητή Παύλο Προβατίδη για την συνεργασία. Εν τω μεταξύ κύκλοι της ΑΕΚ διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Παναγιώτη Τσιάρα και ειδικά για το πέναλτι που έδωσε υπέρ της Αναγέννησης Λιμεναρίων.

Τ. Π

Διαβάστε επίσης