• 20 Απριλίου 2024,

Με Κυγάης η ΑΕΚ 1-0 τον Βύρωνα και πάτησε κορυφή(φωτογραφίες)

 Με Κυγάης η ΑΕΚ 1-0 τον Βύρωνα  και πάτησε κορυφή(φωτογραφίες)

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο Άγγελος Κυγάης αποδείχθηκε ο χρυσός σκόρερ της ΑΕΚ αφού με το γκολ που πέτυχε η ομάδα κέρδισε το ντέρμπι και παράλληλα πάτησε κορυφή μετά την ήττα του Κεραυνού Πέρνης με 2-0 από τον Ορφέα Ελευθερούπολης. Το ντέρμπι στο Βερούλειο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε. Είχε δύναμη, είχε πάθος και ποιοτικά δεν ήταν κάτι το σπουδαίο σε κακό όμως αγωνιστικό χώρο. Ο Βύρωνας φάνηκε κουρασμένος από τον ημιτελικό της Τετάρτης με τον Βρασίδας ενώ επηρέασε η απουσία του Δελή. Η ΑΕΚ κοίταξε την ουσία ενώ στο β` μέρος περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη στην άμυνα.

Οι ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν κυρίως στο πρώτο 20λεπτο.  Στο 1` ο Α. Κυγάης πήγε να σκοράρει αλλά ο Σεφερίδης έσωσε πάνω από τη γραμμή, στο 4` στο σουτ του Παντελίδη απόκρουση  του Κουνατίδης και στη συνέχεια γλύτωσε το γκολ ο Πανάγου. Στο 8` απείλησε με σουτ ο Παντελίδης αλλά η μπάλα άουτ. Στο 23` του σουτ του Λεγάτου δε βρήκε στόχο. Στο 52` ο πολυτιμότερος του αγώνα Α. Κυγάης απείλησε με κεφαλιά ενώ στο 52` ο Α. Κυγάης αυτή τη φορά βρήκε στόχο και με σουτ το 1-0.  Στη συνέχεια στο 68` ο Παντελίδης δεν πρόλαβε τη μπάλα κοντά στην εστία του σταθερού Κουνατίδη, στο 83` κεφαλιά του Ελευθεριάδη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Παπάζογλου και στο 86` καλή φάση για τον Βύρωνα με το σουτ του Τουλγαρίδη να καταλήγει άουτ.

Ο διαιτητής Λυμπερίδης πέτυχε στο έργο του ενώ χωρίς λάθη και οι βοηθοί του.

Αρκετός κόσμος στο Βερούλειο παρά το κρύο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΕΚ: Κουνατίδης, Γ. Κυγάης 58` Μαλαμίδης, Πανάγου, Στερνιώτης, Ελευθεριάδης, Καπνόπουλος 90` Ταταλιάς, Α. Κυγάης, Σεμερτζίδης, Λεγάτος 72` Ισα, Προβατίδης 84` Βακιρτζής, Άγγος.

Βύρωνας: Παπάζογλου, Μαυρογιάννης, Λευτέρης 79` Ποτηρένιας, Σεφερίδης, Σιαματάς, Φαρσάκογλου, Σάσσος 60` Τουλγαρίδης, Πεφάνης, Παντελίδης, Αγγελίδης 55` Μονιός, Βλάχος.

Ένταση στα αποδυτήρια

Μετά το τέλος του αγώνα για λίγα λεπτά επικράτησε μεγάλη ένταση στο χώρο των αποδυτηρίων.  Μάλιστα πήγε το πράγμα να ξεφύγει αλλά τελικά επενέβησαν οι παράγοντες των δυο ομάδων και δεν πήρε έκταση το όλο θέμα που πήγε να δημιουργηθεί.

 

Διαβάστε επίσης