Με Οιδίποδα του Θοδωρή Γκόνη ολοκληρώνεται το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος

 Με Οιδίποδα του Θοδωρή Γκόνη ολοκληρώνεται το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος

Αυλαία απόψε για το Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Φιλίππων με Οιδίποδα από τον Θοδωρή Γκόνη.

Ολοκληρώνεται σήμερα με την παράσταση «Οιδίπους – Ανασκαφή Δεύτερη» να παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔηΠεΘε Καβάλας Θοδωρή Γκόνη το 2ο Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στις Κρηνίδες. Δείτε αποκλειστικά το in.gr τις πρώτες φωτογραφίες από την αποψινή παράσταση.

Το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ.

Εντατικές πρόβες στις Κρηνίδες Καβάλας πραγματοποίησαν από την 1η έως τις 20 Αυγούστου οι τρεις σκηνοθέτες -Γιάννης Καλαβριανός, Γεωργία Μαυραγάνη και Θοδωρής Γκόνης- με τις ομάδες τους, κατά τη διεξαγωγή του 2ου Διεθνούς Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔηΠεΘε Καβάλας.

Ο Βελλερεφόντης σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, ο Προμηθέας Δεσμώτης από τη Δραματική Σχολή «Δήλος» υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Γεωργίας Μαυραγάνη την Τρίτη 21 Αυγούστου, ενώ απόψε τη διοργάνωση κλείνει ο Οιδίποδας σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη – όλες οι παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Εργαστήριο έλαβε χώρα στην περιοχή των Κρηνίδων από την 1η Αυγούστου και θα κατέληξε στη δημιουργία των παραπάνω τριών νέων παραστάσεων εμπνευσμένων από το αρχαίο δράμα.

Συνολικά 33 ηθοποιοί, σκηνογράφοι, δραματουργοί, σκηνοθέτες, φωτιστές θα διαμείνουν και θα εργαστούν στις Κρηνίδες στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου διεθνούς θεατρικού camp στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων με χαρακτήρα καλλιτεχνικό αλλά και εκπαιδευτικό.

Οι δοκιμές και όλη η προετοιμασία της κάθε παράστασης ήταν ανοιχτές για το κοινό και λειτούργησαν ως ανοιχτό εργαστήρι για τους φοιτητές, την τοπική κοινότητα κι όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει.

Το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος αποτελεί τον πυρήνα του Φεστιβάλ Φιλίππων, την προσωπική ματιά, καλλιέργεια και ευθύνη.

Πηγή : in.gr

Διαβάστε επίσης