Με θερμομέτρηση η έξοδος των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου που έρχεται τη Δευτέρα

 Με θερμομέτρηση η έξοδος των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου που έρχεται τη Δευτέρα

Στο Αιγαίο και δη στο Βόρειο Αιγαίο κινείται αυτές τις ημέρες το ,μοναδικό ίσως, κρουαζιερόπλοιο World Explorer.

Πραγματοποιεί κρουαζιέρα με όχι μεγάλο αριθμό επιβατών (περίπου 100). Καταφέρνει και κρατά ζωντανό τον τουρισμό κρουαζιέρας στην χώρα μας αν και αυτός υπέστη μεγάλο πλήγμα λόγω του κορωνοϊού. Τη Δευτέρα στις 8 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο θα έρθει στην Καβάλα, στο κεντρικό λιμάνι.

Θα είναι η πρώτη άφιξη του 2020 και θα είναι έκπληξη που θα υπάρχει κι αυτή. Άπαντες ήταν απαισιόδοξοι κι υποστήριζαν ότι φέτος το λιμάνι δεν θα υποδεχθεί κανένα τέτοιο πλοίο. Οι υπολογισμοί έπεσαν έξω αφού δεν υπολογίσαμε στο World Explorer.

Στο λιμάνι θα το υποδεχθούν η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας και προσωπικό του ΟΛΚ και του Λιμεναρχείου.

Κατά την έξοδο των επιβατών θα γίνεται σε όλους θερμομέτρηση ενώ θα τηρηθεί το σύνολο των σχετικών πρωτόκολλων. Το πλοίο είναι μαθημένο σε αυτούς τους ελέγχους αφού ίδια κατάσταση επικράτησε και επικρατεί και στα άλλα ελληνικά λιμάνια που επισκέφθηκε πρόσφατα.

Το πλοίο θα έρθει στην Καβάλα από τη Θάσο και θα έχει επόμενο προορισμό το λιμάνι της Λήμνου.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα είναι το πρώτο και τελευταίο για φέτος στο λιμάνι της Καβάλας. Υπήρχαν πληροφορίες- φήμες και ελπίδες για δύο ακόμη αφίξεις αλλά αυτές τελευταία δεν επιβεβαιώνονται. Όσο για το 2021, υπάρχουν συγκρατημένα σχέδια των εταιριών αλλά είναι ακόμη νωρίς για προγράμματα- ημερομηνίες κι ανεπίσημες έστω πληροφορίες.

*Αναφέρεται ότι το ίδιο κρουαζιερόπλοιο, της πορτογαλικής εταιρείας Mystic Cruises, είναι εξοπλισμένο με περιβαλλοντικά βιώσιμη και πρωτοποριακή τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη Rolls-Royce.

Μια ακόμη αναφορά για το ίδιο πλοίο έχει σχέση με την άφιξη του στο λιμάνι του Πειραιά στις 22/9:  Παρθενική άφιξη για το μικρό κρουαζιερόπλοιο World Explorer της Mystic Cruises το οποίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά νωρίτερα σήμερα το πρωί. Το πλοίο έχει μήκος 126 μέτρα και πλάτος 25 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 200 επιβάτες. Θα πραγματοποιεί 15νθήμερες κρουαζιέρες σε ελληνικά λιμάνια και στην Τουρκία.

Έχει κατασκευαστεί το 2019 στην Πορτογαλία. (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης