Μεγαλειώδης συναυλία καθηγητών του Ωδείου «Νεάπολις» στη Μεγάλη Λέσχη (φωτογραφίες-videos)

 Μεγαλειώδης συναυλία καθηγητών του Ωδείου «Νεάπολις» στη Μεγάλη Λέσχη (φωτογραφίες-videos)

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία καθηγητών του Ωδείου «Νεάπολις» στην Αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης.

Το φιλόμουσο κοινό της Καβάλας  και φυσικά οι μαθητές του Ωδείου και οι γονείς τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με τον πιο συγκινητικό τρόπο δίνοντας το «παρών» στον πανέμορφο αυτό χώρο.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στον πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη, στην Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας Σταυρούλα Γουλούση και στον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας Γιάννη Εριφιλλίδη, που τίμησαν τους διοργανωτές με την παρουσία τους.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε γνωστά κομμάτια όπως το “Libertango” του Astor Piazzolla (Αναστάσιος Δέλιος, Πασχάλης Κιούπκιολης, Παύλος Χασιρτζόγλου –κιθάρες) τη «Μικρή Νυχτερινή Μουσική» του Μότσαρτ (Βασιλική Ζήσου –τσέλο, Σβετλάνα Μανούκη- βιολί), το “Historia de un Amor” του Carlos Eleta Almaran (Αναστασία Μιροσνιτσένκο-φωνή) και άλλες μελωδίες ίσως όχι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, αλλά ταιριαστές σε μία συναυλία καθηγητών από άποψης τεχνικής δυσκολίας και ερμηνείας (Πάνος Λαμπριανίδης –βιολί, Ρεβέκκα Μελετιάδου –φλάουτο με τη συνοδεία στο πιάνο της Ελπίδας Μπαξεβάνη).

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Κρίστοφερ Μπάκα στα κρουστά με τη συνοδεία του Πάρη Τσίρτση στο πιάνο «έκλεισαν» τη συναυλία αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τις επευφημίες του κόσμου καθώς παρουσίασαν μέσα σε λίγα λεπτά διάφορα είδη μουσικής- λάτιν, τζαζ, ροκ- σε έναν απολαυστικό διάλογο κρουστών και πιάνου.

Οι καθηγητές του Ωδείου «Νεάπολις» εξελίσσουν το καλλιτεχνικό –πέρα από το εκπαιδευτικό τους έργο αναδεικνύοντας αυτή τη συναυλία σε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας όπως γίνεται 17 χρόνια τώρα.

Ελένη Πατσιά-Παυλίδη                             Κρίστοφερ Μπάκα

Διευθύντρια του Ωδείου « Νεάπολις»     Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου «Νεάπολις»

Διαβάστε επίσης