• 7 Μαΐου 2024,

Μεγάλη ανατροπή ο Νέστος και 3-2 τον ΑΟΚ(φωτογραφίες)

 Μεγάλη ανατροπή ο Νέστος και 3-2 τον ΑΟΚ(φωτογραφίες)

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης.

Ο Νέστος ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι αφού κατάφερε να πετύχει μια απίστευτη ανατροπή απέναντι στον ΑΟΚ και να συνεχίσει την παράδοση που τον θέλει αήττητο από το 2015 και μετά στην έδρα του.

Ο ΑΟΚ ξεκίνησε με εκπληκτικό τρόπο, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 μόλις στο 15` αλλά έμεινε εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την κακή εμφάνιση στο β` μέρος.  Ο ΑΟΚ έμεινε στα αποδυτήρια.  Οι γηπεδούχοι στο πρώτο 20λεπτο δεν ήταν στο γήπεδο όμως σταδιακά ανέβασαν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση τους. Σε αυτό βοήθησε η αλλαγή του Νύκταρη στη θέση του Παπαδόπουλου.  Ο Κετσιεμενίδης βλέποντας την αρχική κυριαρχία του ΑΟΚ με πολύ καλό τον Γαβριηλίδη στη μεσαία γραμμή πρόσθεσε έναν ακόμη παίκτη ενώ ο Καθάριος πλάγια στα δεξιά έκανε πολύ καλή δουλειά όπως βέβαια και ο ψυχωμένος Μελισσόπουλος. Καλύτερος όλων ο Φ. Τσαμπέγια με το πολύ πάθος που είχε ειδικά στην επανάληψη.

Ο ΑΟΚ πίστεψε ότι στο 15` τελείωσαν όλα ενώ είχε πολύ κόσμο στο πλευρό του.    Ο Μαρκόπουλος στο ντεμπούτο του πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι και ήταν πολύ καλός για 45 λεπτά.

Ο  Ζέρης ξεκίνησε πολύ καλά αλλά έπεσε στη διάρκεια.  Στο τέλος δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων του Νέστου που είδαν την ομάδα τους να πετυχαίνει κάτι που στο 15` έμοιαζε ακατόρθωτο.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 7` σουτ του Γιατσβίνοβιτς η μπάλα άουτ.

Στο 8` σέντρα του Γεμιστού ζητάει πέναλτι ο ΑΟΚ σε χέρι του Χούσινετς αλλά δεν υπάρχει πρόθεση.

Στο 11 ` κόρνερ του Γ. Παπαδόπουλου, κεφαλιά του Μαρκόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης με διαγώνιο σουτ ο Ψάλτης το 0-1.

Στο 13` από λάθος συνεννόηση στην άμυνα του Νέστου ύστερα από κάθετη πάσα του Ζέρη, ο Μαρκόπουλος με διπλή προσπάθεια το 0-2.

Στο 25` από φάουλ του Γκουτσίδη και κεφαλιά του Α. Μελισσόπουλου το 1-2.

Στο 33` σουτ του Φ. Τσαμπέγια άουτ.

Στο 53` φάουλ του Γκουτσίδη ο Λυμπεράκης απομακρύνει ενώ οι του Νέστου ζητάνε χέρι και πέναλτι.

Στο 66` φάουλ του Γιατσβίνοβιτς, κεφαλιά του Μαρκόπουλου σώζει ο Αθανασίου.

Στο 69` καθαρή ανατροπή του Καθάριου από τον Δήμιζα, σφυρίζεται πέναλτι. Το εκτελεί ο Α. Μελισσόπουλος για το 2-2.

Στο 77` το σουτ του Καθάριου, εκπληκτική απόκρουση του Δήμιζα.

Στο 86` από σέντρα του Νύκταρη, κεφαλιά του Καθάριου στη συμβολή των δοκών και στη συνέχεια η μπάλα βρίσκει την πλάτη του Λυμπεράκη και πηγαίνει στα δίχτυα για το 3-2.

Πέτυχε στο έργο του, ο διαιτητής Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Νέστος: Αθανασίου, Μαϊδανός, Αρετάς, Χούσινετς, Μκρτσιάν, Παπαδόπουλος 31` Νύκταρης, Τσαμπέγια Φ, Ευθυμιάδης, Γκουτσίδης 65` Ν. Μελισσόπουλος 82` Περσίδης, Καθάριος 91` Τζελέπης, Α. Μελισσόπουλος.

ΑΟΚ: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Ψάλτης 87` Θωμαϊδης, Παπαδόπουλος 67` Μπαρέτας, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος 81` Βαλαβανόπουλος, Γεμιστός,

Διαβάστε επίσης