• 18 Μαΐου 2024,

Μεγάλη ανταπόκριση στον Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου

 Μεγάλη ανταπόκριση στον Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Νομού Καβάλας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον καρκίνο του προστάτη, προσφέρει δωρεάν πλήρη προστατικό έλεγχο από 12 έως 16 Σεπτέμβρη. Παρόμοια εκδήλωση για το κλείσιμο των απαραίτητων ραντεβού στο νοσοκομείο, θα γίνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.

Όλη την εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούσαν να δηλώσουν την επιθυμία τους για τον προληπτικό έλεγχο, να κλείσουν τα λεγόμενα ραντεβού, στα γραφεία του συλλόγου των Εθελοντών κατά του καρκίνου, στο πρώην ΠΙΚΠΑ. Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Πολλοί άνδρες προσήλθαν και συμπλήρωσαν τα απαραίτητο έντυπο, πήραν στα χέρια τους την καρτέλα που θα χρησιμοποιήσουν για δωρεάν μικροβιολογική εξέταση, στη συνέχεια για την ουρολογική εξέταση, στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας. Μέχρι και την Πέμπτη ήταν 45 αυτοί που ανταποκρίθηκαν. Υπολογίζεται όμως ότι θα πλησιάσουν τους 100 μαζί με τις δηλώσεις ενδιαφέροντος που θα παραληφθούν τη Δευτέρα στην πλατεία Ελευθερίας.

Η εξυπηρέτηση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε πρώτη φάση, δηλαδή στη μικροβιολογική εξέταση και σε δεύτερη φάση στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου και όχι στα εξωτερικά ιατρεία.

Ο Σύλλογος θυμάται ότι με την ίδια πρωτοβουλία του πέρσι, ένα ποσοστό 10 έως 15% αυτών που εξετάστηκαν, πρόλαβαν τα χειρότερα, καθώς διαπίστωσαν ότι έπρεπε να ερευνήσουν περισσότερο συμπτώματα που αντιμετωπίζουν, ορισμένοι μάλιστα σώθηκαν από τον προληπτικό έλεγχο του 2015, αφού  έκαναν σε κατάλληλο χρόνο χειρουργική επέμβαση γλυτώνοντας εντελώς από το πρόβλημα του πιθανού καρκίνου του προστάτη.

Διαβάστε επίσης