• 18 Απριλίου 2024,

«Μειώσεις κοροϊδία ανταποδοτικών!»

 «Μειώσεις κοροϊδία ανταποδοτικών!»

Με το «καλημέρα σας» στην αρχή της θητείας της, η σημερινή διοίκηση αύξησε κατά ⁓40% τα ανταποδοτικά καθαριότητας και φωτισμού, ένα από τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η Τοπική Διοίκηση.

Τότε ως Λαϊκή Συσπείρωση σημειώναμε:

«Η 9η/12/19 θα είναι η «Μαύρη Δευτέρα» που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη. Δέκα χρόνια καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, γονάτισαν, τους εργαζόμενους στη πόλη και τα χωριά. Τώρα η Διοίκηση του Δήμου κάνει αυξήσεις τεράστιες και απαράδεκτες.

Αυξάνει τα ανταποδοτικά με το επιχείρημα της «…ισοσκέλισης των δαπανών με τα έσοδα». Τους εργαζόμενους δεν τους ρωτάνε αν έχουν «ισοσκέλιση» των εσόδων τους με τα έξοδά τους.

Η δημοτική αρχή δε ρωτά, πως πληρώνουν τη ΔΕΗ, όπου τα μισά σχεδόν, αφορούν πληρωμές προς το Δήμο…..Ο Δήμος μειώνει τα ανταποδοτικά (-47%) στις Τράπεζες, στις μεγάλες ιδιοκτησίες των 6000 τ.μ. Καταψηφίζουμε τις απαράδεκτες αυξήσεις».

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας (23-11-2020) του Δ.Σ. η διοίκηση εισηγείται στο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, στη λογική της παροιμίας «τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, τρεις και το λαδόξιδο», μειώσεις κοροϊδία της τάξης του 5%.

Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται η οικονομική κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της πόλης και των χωριών, μετά από τρία μνημόνια και δυο lockdown,  με τη λογική «κόστους – οφέλους», με τη λογική του οικονομικού παρατηρητηρίου που προστάζει «ισοσκέλιση των δαπανών με τα έσοδα».

Σήμερα, που οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται σφοδρά από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα (υγεία, παιδία, πρόνοια, οικονομία), χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα αντιστέκεται σε αυτή τη λαίλαπα, θα αντιμετωπίζει τα λαϊκά νοικοκυριά σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους, με τρόπο που να επιτυγχάνεται, όσο είναι δυνατό σε αυτές τις συνθήκες, ο ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων των νοικοκυριών και όχι να βάζει και αυτή το χέρι ακόμη πιο βαθιά στη τσέπη των δημοτών.

Τουλάχιστον πάρτε πίσω τις προηγούμενες αυξήσεις φωτιά του 40% και αυξήστε τα ανταποδοτικά τραπεζών και μεγάλων ιδιοκτησιών που μειώσατε την προηγούμενη φορά….


Καβάλα 22-11-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης