Μέσα σε 6 χρόνια έκλεισαν 35 πρατήρια

 Μέσα σε 6 χρόνια έκλεισαν 35 πρατήρια

Γενική συνέλευση κι εκλογές πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα το Σωματείο των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Νομού Καβάλας. Χθες, μια μέρα μετά τις εκλογές, οι κύριοι Φώτης Πούλος και Μιχάλης Μεταξάς συνάντησαν τους δημοσιογράφους. Στις εκλογές της Τετάρτης εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα συγκροτηθεί σε σώμα τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016. Αποτελείται από το Φ. Πούλο, Μιχ. Μεταξά, Θ. Σολωμό, Β. Ρωμανίδη, Β. Σούζο. Αναπληρωματικοί ο Π. Νικήτας και ο Λ. Σερετόπουλος.

Η συνέντευξη τύπου είχε άλλο θέμα, ιδιαίτερα φλέγον, το κλίμα, τις συνθήκες μέσα στις οποίες ανοίγει η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου. Ο Φ. Πούλος μίλησε για εμπαιγμό. «Άλλα υποσχέθηκε η κυβέρνηση – είπε – κι άλλα έκανε», εννοώντας ότι ενώ υποσχέθηκε φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης, αύξησε το φόρο και το ΦΠΑ κι έτσι το πετρέλαιο φέτος θα το αγοράζουμε ακριβότερα. Στην περίπτωση του Νομού Καβάλας, ενώ πέρσι το αγοράζαμε 0,85 λεπτά, φέτος υπολογίζεται ότι θα το αγοράζουμε 0,95 με 0,96 λεπτά. «Βάλλουν εναντίον του πετρελαίου θέρμανσης. Επιβαρύνουν τους καταναλωτές. Τα καύσιμα θα παίρνουν την ανιούσα», είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Πούλος. Ο Μ. Μεταξάς είπε ότι φέτος τα καύσιμα οι καταναλωτές στο νομό μας θα τα πληρώσουν ακριβότερα σε σχέση με πέρσι, σε ποσοστό 11 με 13%, Όλα αυτά συμπλήρωσε, ενώ η τιμή διεθνώς ανεβαίνει, υπονοώντας περαιτέρω αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα γίνει, με βάση τους ψηφισμένους νόμους από την 1/1/2017.

Όλα αυτά είπε ο Φ. Πούλος σημαίνουν μείωση της κατανάλωσης, αλλά και των εσόδων του κράτους.

Ενδιαφέρον είχε η απάντηση που έδωσαν οι δύο συνδικαλιστές πρατηριούχοι, για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Καβάλας. Όπως είπε σήμερα λειτουργούν 80 πρατήρια υγρών καυσίμων, 10% των οποίων δεν ανήκει σε φυσικά πρόσωπα, αλλά σε εταιρίες. Πριν από πέντε χρόνια – είπαν ο κ. Πούλος και ο κ. Μεταξάς – τα λειτουργούντα πρατήρια υγρών καυσίμων στο Νομό, ήταν 115. Δηλαδή από το 2010 μέχρι και το 2016, έκλεισαν τουλάχιστον 35 πρατήρια.

 

 

Διαβάστε επίσης