Μέσω της εφημερίδας τους οι μαθητές του ειδικού σχολείου επιζητούν την επιστροφή στην κανονικότητα

 Μέσω της εφημερίδας τους οι μαθητές του ειδικού σχολείου επιζητούν την επιστροφή στην κανονικότητα

Την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά το νέο τεύχος της σχολικής εφημερίδας του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καβάλας. Είναι μία προσπάθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου και των μαθητών του, που υλοποιείται από την αρχή της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου.

Ιδιαίτερα συμπαθητική, όμορφη και προσεγμένη ηλεκτρονική εφημερίδα στέλνετε στους μαθητές. Σους γονείς τους και σε άλλους, με  η ύλη που έχει σχέση με τις δραστηριότητες στο σχολείο και την γενικότερη επικαιρότητα.

Το τεύχος που κυκλοφορεί είναι αφιερωμένο στο πρόγραμμα αυτόνομης διαβίωσης. Το πρόγραμμα λειτουργεί στο σχολείο και μάλιστα το προηγούμενο διάστημα οι μαθητές που συμμετέχουν εξασκήθηκαν σε δεξιότητες μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής.

Υπάρχει κείμενο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Προβάλλεται η δραστηριότητα στα εικαστικά, στο τμήμα κομμωτικής και στην εκπαιδευτική ρομποτική.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν σύντομα κείμενα δύο μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Καβάλας που δηλώνουν ότι περιμένουν με προσμονή να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση και να επανέλθουν όλα στην κανονικότητα τους.

Οι μαθητές γράφουν λοιπόν τα ακόλουθα: «Μας περιμένει ένα ευχάριστο 2021 γιατί θα έχουμε πολλά ζεστά φαγητά. Εύχομαι να περάσει αυτό το βασανιστήριο ο κορωνοϊός για να μπορέσουμε να βγαίνουμε βόλτα χωρίς μάσκες, να πηγαίνουμε θάλασσες, και επιτέλους να ανοίξουν τα μαγαζιά κ.α.».

«Ένας νέος χρόνος έφτασε χαρά έχω μεγάλη, να φύγει ο κορωνοϊός και να μην έρθει πάλι. Να βγαίνω έξω, να κυκλοφορώ τους φίλους μου να βλέπω και ωραίες στιγμές να ζήσω και πάλι».

Διαβάστε επίσης