• 14 Μαΐου 2024,

Μετά το “ματωμένο” ετοιμαστείτε για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι !

 Μετά το “ματωμένο” ετοιμαστείτε για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι !

Μπορεί να γλυτώσαμε τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή τις καιρικές φουρτούνες αλλά δεν μπορούμε με τίποτα να γλυτώσουμε απο αυτή την καιρική αστάθεια που θα φέρει ασθενείς ευτυχώς βροχούλες και το επόμενο διάστημα αφού μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός θα συνεχίσει να είναι μπερδεμένος.

Φαίνεται οτι απο την αρχή του καλοκαιριού όλα τα φεγγάρια έχουν “πιαστεί” με άστατο καιρό και για τον λόγο αυτό ταλαιπωρούμαστε απο αυτή την αστάθεια που είναι γεγονός οτι έχει κάνει τα νεύρα μας τσατάλια.

Μετά το “ματωμένο” φεγγάρι που απολαύσαμε το βράδυ της Παρασκευής είμαστε πανέτοιμοι για το φεγγάρι το Αυγουστιάτικο και να μην ξεχνάτε οτι σε ορισμένες περιπτώσεις τον Αύγουστο έχουμε δύο φεγγάρια.

Δεν ξέρω , δεν το έχω ψάξει αν κάτι παρόμιο θα ζήσουμε και το φετεινό Αύγουστο.

Εμείς πάντως είμαστε πανέτοιμοι και για δύο και για τρία φεγγάρια , αν αυτά μας προκύψουν.

Γενικότερα είμαστε σε ετοιμότητα εδώ και χρόνια και σίγουρα απο το 2010 και μετά.

Η Ελλάδα πριν το 2008 δεν υπάρχει και θα πρέπει να την ξεχάσουμε οριστικά εμείς που την ζήσαμε και την θιυμόμαστε με νοσταλγία.

Η περίοδος των παχιών αγελάδων έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα.

Αμέσως μετά το καλοκαίρι του 2008 άρχισαν οι πρώτοι ψίθυροι για την επερχόμενη κρίση που είχε ξεκινήσει απο την υπερδύναμη (:) των ΗΠΑ , για άλλους βέβαια λόγους και έφτασε μέχρι εδώ και τα ισοπέδωσε στην κυριολεξία όλα.

Που να περιμένανε τότε το καλοκαίρι του 2008 που όλοι πανυγήριζαν γιατί είχε γίνει και ένα νέο ρεκόρ στον τουρισμό τι θα ακολουθούσε μέχρι που το ζήσαμε και προσπαθούμε ακόμα να συνέλθουμε γιατί είναι αλήθεια οτι αυτή η περίοδος είχε και συνεχίζει να έχει πολλά σοκαριστικά επεισόδια.

Κρίσεις πανικού , κρίσεις φτώχειας και γενικότερα μιας κατάστασης που θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε.

Πρώτα βέβαια αναπαλλαγούμε και εν συνεχεία να ξεχάσουμε.

 

Ταλαιπωρήθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας το βράδυ της Κυριακής με την διακοπή του ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Καβάλας για περίπου μία ώρα και εν συνεχεία στην Χρυσούπολη.

Και οι δύο βλάβες ήταν στις κεντρικές γραμμές ηλεκτροδότησης μκαι για τον λόγο πάρα πολλές συνοικίες της πόλης μείνανε χωρίς ρεύμα.

Στην Χρυσούπολη η διακοπή ρεύματος έγινε αμέως μετά την αποκατάσταση της βλάβης στην Καβάλα δηλδή λίγα λεπτά μετά τις 10 και το ρεύμα επανήλθε λίγα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Στην διακοπή της Χρυσούπολης η αιτία ήταν ένας μετασχηματιστής που έσκασε.

Τέλος καλό όλα καλά και πάμε παρακάτω γιατί έχουμε μπροστά μας έναν οόκληρο μήνα που είναι ο μήνας των διακοπώς για τους περισσότερους έλληνες.

Στην χώρα τον μήνα Αύγουστο μετά τις 10 Αυγούστου μέχρι και τις 20 η χώρα κατεβάζει ρολά και αυτό δεν έχει να κάνει με την δυνατότητα του έλληνα να πάει διακοπές.

Είτε φύγεις , είτε μείνεις τα ρολά θα τα κατεβάσεις.

 

Πάντως το γεγονός οτι το Σαββακύριακο το βγάλαμε χωρίς μεγάλες καιρικές ανατροπές βοήθησε αρκετό κόσμο να ζήσει ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο γιατί είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα τα Σαββατοκύριακα μας ήταν περισσότερο Φθινοπωρινά παρά ανοιξιάτικα.

Έχουμε μείνει άλλες τέσσερα Σαββατοκύριακα που λέει ο λόγος και θα πρέπει οι επιχειρηματίες να ρεφάρουν για μην ζοριστούν τον χειμώνα.

Φαίνεται οτι ο κόσμος έχει την διάθεση αλλά δεν γνωρίζουμε τις διαθέσεις του καιρού που κανείς πλέον δεν μπορεί να εμπιστευτεί.

Παρόλα αυτά εμείς δεν χάνουμε ούτε το κουράγιο μας , ούτε την καλή μας ψυχολογία και είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε μέσα σε ένα μήνα όλα αυτά που χάσαμε τους προηγούμενους λόγω καιρού.

 

Φέτος το καλοκαίρι μετά απο μία περίοδο μουδιάσματος αρκετό κόσμο είχε και η Νέα Ηρακλείτσα αφού πάρα πολλές νέες επιχειρήσεις ξεκινήσανε και λειτουργούν στο χωριό της Νέας Ηρακλείτσας που κάποτε ήταν η ναυχαρχίδα του τουρισμού.

Μακάρι έτσι και καλύτερα να είναι και τα επόμενα καλοκαίρια γιατί είναι αλήθεια οτι οι επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει πολύ χρήμα και χρόνο στην Ηρακλείτσα είχανε ζοριστεί τα τελευταία χρόνια.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης