Μετά το Πεδίο Ε το κοίτασμα Νότια Καβάλα!

 Μετά το Πεδίο Ε το κοίτασμα Νότια Καβάλα!

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο Βαγγέλης Παππάς με την ευκαιρία των ανακοινώσεων της Ενεργειακής Αιγαίου για την αξιοποίηση του Πεδίου Ε. Χαρούμενος ήταν ο κ. Παππάς διότι το συγκεκριμένο πεδίο είναι ένας στόχος των εργαζομένων στα πετρέλαια από την αρχή της προηγούμενης δεκαετίας. Θύμισε ότι το κοίτασμα ανακαλύφθηκε την εποχή Λούτσιγκα. Δυστυχώς τότε θεωρήθηκε μικρό, σημείωσε ο Βαγγέλης Παππάς. Είμαστε, συμπλήρωσε, πολύ χαρούμενοι σαν εργαζόμενοι που θα το εκμεταλλευθούμε. Τόνισε ότι υπάρχουν δύο ακόμη δορυφορικά κοιτάσματα στον κόλπο της Καβάλας για τα οποία υπάρχει επίσης πρόγραμμα αξιοποιήσεως τους προκειμένου να μη σβήσει ο πυρσός, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, ο Βαγγέλης Παππάς παρέπεμψε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδηλώσεως της Ενεργειακής Αιγαίου το βράδυ της Πέμπτης, όταν ζήτησε από τους Ρουμάνους συνεργάτες της εταιρείας να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα ώστε εργασίες να γίνουν στην Ελλάδα.

Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος θα γίνει το 2020 και ο κ. Παππάς έθεσε τον επόμενο στόχο. Την εκμετάλλευση του υπό εξάντληση κοιτάσματος φυσικού αερίου Νότια Καβάλα. Είναι ένα φοβερό πλεονέκτημα της περιοχής, παρατήρησε ο Βαγγέλης Παππάς, επανέλαβε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί και ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Δε φάνηκε αισιόδοξος, καθώς η κυβέρνηση ενέπλεξε στην αξιοποίηση της Νότιας Καβάλας το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως επιβεβαίωσε ο Βαγγέλης Παππάς σήμερα η καθημερινή παραγωγή πετρελαίου του Πρίνου είναι σταθερή στα τέσσερις χιλιάδες βαρέλια ημερησίως. Ενώ με την αξιοποίηση του Πεδίου Ε είναι πιθανόν να διπλασιαστεί η ημερήσια παραγωγή ή ακόμη και να αυξηθεί περαιτέρω. (Η φωτογραφία προέρχεται από την εκδήλωση της περασμένης Πέμπτης, όπου ο κ. Μαθιός Ρήγας τίμησε τον κ. Βαγγέλη Παππά. Φωτογραφία του Χάρη Ιορδανίδη).

Διαβάστε επίσης