Μετά τον ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ και την Μαντώ επιστροφή στην καθημερινότητα του SURVIVOR

 Μετά τον ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ και την Μαντώ επιστροφή στην καθημερινότητα του SURVIVOR

Μετά τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά που φάγαμε με μανία το Σαββατοκύριακο της Εθινκής μας επετείου που μόλις πέρασε είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή στον κόσμο του SURVIVOR που μαγνητίζει επίσης με μανία το τηλεοπτικό ενδιαφέρον του κόσμου που απο την δική του μάχη επιβίωσης καθημερινά μέσα απο τους τηλεοπτικούς δέκτες μεταφέρεται στον Άγιο Δομίνικο και παρακολουθεί τον αγώνα επιβίωσης των δύο ομάδων που παίρνουν μέρος στο συγκεκριμένο παιχνίδι ,των διάσημων και των μαχητών.

Το SURVIVOR που βλέπουμε στην τηλεόραση και πρέπει να σημειώσουμε οτι είναι μια τούρκικη παραγωγή έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την δική μας εδώ καθημερινή μάχη για επιβίωση.

Τα αγωνίσματα εκεί είναι τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ εδώ , οι ασυλίες εκεί , είναι οι συμφωνίες εδώ και η πείνα είναι ίδια και εκεί και εδώ.

Ίσως ένας απο τους λόγους της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού να είναι οτι η επιβίωση είναι πολύ της μόδας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα απο τότε που έχει μπλέξει με τα μνημόνια.

Πάντως είναι γεγονός οτι όσο περνάνε οι εβδομάδες τόσο μεγαλώνει το τηλεοπτικό κοινό του συγκεκριμένου παιχνιδιού που κάνει νούμερα σαν αυτά που έκανε προχθές η Εθνική μας απέναντι στους Βέλγους.

Πάντως προχθές Σάββατο 25η του Μάρτη παρά το γεγονός οτι ο καιρός ήταν πολύ καλός και ο κόσμος σκασμένος απο την ένταση και την διάρκεια του φετεινού χειμώνα η κίνηση δεν ήταν αναμενόμενη αφού φαίνεται ο κόσμος δυσκολεύται ακόμα και για μια βόλτα στη Ηρακλείτσα.

Η κίνηση εκτός Καβάλας ήταν πολύ χλιάρη και ήταν η κίνηση που μπορείς να περιμένεις απο ένα καλό καιρικά Σαββατοκύριακο.

Τίποτα περισσότερο.

Οι περισσότεροι προτιμήσανε να μείνουν στο σπίτι και να φάνε τον μπακαλιάρο που είχανε ξαλμυρήσει οι ίδιοι και αυτοί που βγήκανε μετρούσανε τις μπουκιές τους.

Εκεί μας καταντήσανε.

Τέλος του μήνα θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι σήραγγες των Τεμπών που θα δώσουν μια ανάσα σε όλους τα διερχόμενους οδηγούς αφού ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της Εγνατίας πλέον θα παρακάμπεται.

Απλά τα εγκαίνια για την ολοκλήρωση των έργων λόγω ανελειμένων υποχρεώσεων του Τσίπρα θα γίνουν στις 3 Απριλίου και οχι στη 1 του μήνα όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί.

Οι δανειστές όχι μόνο δεν δέχονται την μείωση του ΕΝΦΙΑ απο το 2019 που προτείνει η κυβέρνηση αλλά φαίνεται οτιρίχνουντο αφορολόγητο στα 5.900 απο τις 8.636 που είναι σήμερα.

Καταλαβαίνετε αυτό τι σημαίνει και δεν καταλαβαίνετε θα το καταλάβετε.

Αυτά είναι τα κλειδωμένα μέτρα γιατί υπάρχουν και αυτά που ακόμα δεν έχουν κλειδώσει και δημιουργούν τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Πάντως μέχρι σήμερα τα μέτρα που κλειδώνουν έχουν ένα χαρακτήρα εξοντωτικό και δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες αλλα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Ερντογάν το στέλνει το μήνυμα στην Ε.Ε. απο την οποία περιμένει καλύτερη διαγωγή αλλιώς είναι διατεθειμένος να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες.

Πέρα απο απο αυτούς που  είναι μόνιμα παρκαρισμένοι στην Τουρκία αναμένονται και άλλα 3 εκ. απο το Ιράν οπότε η Ευρώπη θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τις σχέσεις της με την Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν.

Σε αντίθετη περίπτωση θα μπλέξουμε.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης