• 26 Απριλίου 2024,

Μετακόμιση εντός του έτους

 Μετακόμιση εντός του έτους

Δημοσιεύσαμε χθες στην ΠΡΩΙΝΗ την κατάσταση που επικρατεί στον πρώτο όροφο του κτηρίου πρώην ΕΟΚ. Γραφεία που προορίζονται να στεγάσουν δημοτικές υπηρεσίες είναι απολύτως έτοιμα ωστόσο δε χρησιμοποιούνται εδώ και έξι μήνες. Η ανάδειξη του θέματος φαίνεται ότι βοήθησε προκειμένου ο δήμος Καβάλας, υπολογίζοντας και τα άλλα δεδομένα της ίδιας υπόθεσης, να δρομολογήσει τη χρήση των νέων γραφείων και μάλιστα αυτό θα γίνει πριν το τέλος του έτους.

Η αντιδήμαρχος τεχνικών Ευαγγελία Δρακονάκη που χειρίζεται την υπόθεση ανακοίνωσε χθες ότι στους συγκεκριμένους χώρους θα μεταφερθούν και θα εργαστούν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας αποχωρώντας από το διοικητήριο, καθώς και οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας. Με τη μετακίνηση των δύο προαναφερόμενων υπηρεσιών οι νέοι χώροι θα γεμίσουν από εργαζόμενους, ενώ λόγω της φύσης των δύο υπηρεσιών, τους συγκεκριμένους χώρους θα επισκέπτονται και αρκετοί πολίτες για τις συναλλαγές τους.

Οι εγκαταστάσεις πάντως είναι άριστες. Έτσι οι μεν εργαζόμενοι θα δουλεύουν ευχάριστα οι μεν πολίτες θα συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες εντός καλύτερου περιβάλλοντος συγκριτικά με τα υφιστάμενα δεδομένα του κίτρινου κτηρίου (δημαρχείου β’) και του διοικητηρίου.

Αναφορικά με την καθυστέρηση χρήσης των νέων χώρων, η Ευαγγελία Δρακονάκη εμφανίστηκε αρκετά ενοχλημένη από τη στάση που τηρεί η εφορία νεοτέρων μνημείων. Προφανώς εννοεί την υπηρεσία του υπουργείου πολιτισμού που εδρεύει στην Ξάνθη. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η αντιδήμαρχος τεχνικών, ακόμη και πρόσφατα ο προϊστάμενος της υπηρεσίας επέμενε ότι το έργο του ΕΣΠΑ στο εν λόγω κτήριο πρέπει να καθυστερήσει, ώστε να διευθετηθούν λεπτομέρειες του. Οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες αφορούν στην υπηρεσία του.

Αυτό σημαίνει ότι το έργο του ΕΣΠΑ δεν μπορεί να ωφελήσει το αρχικό δημοτικό έργο. Ο δήμος θα επιλύσει με δικές του δαπάνες τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν, εξασφαλίζοντας στους νέους χώρους τη διαδικτυακή σύνδεση. Μιλούμε απευθείας με το υπουργείο πολιτισμού, σημείωσε η κ. Δρακονάκη ενοχλημένη από τη στάση της ξανθιώτικης υπηρεσίας. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία και την ελπίδα της ότι με το υπουργείο πολιτισμού θα συνεννοηθεί καλύτερα.

Το ζήτημα που ανακύπτει τώρα, εφόσον δρομολογήθηκε η μετακίνηση των υπηρεσιών, είναι το πότε θα αρχίσει το επόμενο έργο που είναι σημαντικότερο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Σ’ αυτή την περίπτωση οι προθεσμίες είναι σφιχτές αλλά η στάση της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων διόλου θετική δεν είναι.

Όπως επεσήμανε χθες η Ευαγγελία Δρακονάκη, θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές σχετικές με τις δημοτικές υπηρεσίες. Έτσι, η δημοτική αστυνομία που σήμερα στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου πρώην ΕΟΚ θα μετακομίσει και τα λειτουργήσει είτε σε χώρο του δημαρχείου (άσπρο κτήριο), είτε σε χώρους που θα αδειάσουν ύστερ4α από τη μεταφορά της τεχνικής υπηρεσίας (κίτρινο κτήριο).

Διαβάστε επίσης