• 3 Μαΐου 2024,

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας λόγω φοροδιαφυγής

 Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας λόγω φοροδιαφυγής

Είναι γνωστό οτι ένας απο τους πολλούς και σοβαρούς λόγους που σήμερα αυτή η χώρα ζεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας είναι η φοροδιαδυγή που στην Ελλάδα είναι μια καθημερινή συνήθεια – ανάγκη όπως το νερό που πίνουμε.

Αυτή η διάθεση φορδιαφυγής ενισχύθηκε και απο την άυξηση του ΦΠΑ που πλέον ήταν το κερασάκι στην τούρτα αφού πλέον αυτοί που κόβουν αποδείξεις στην χώρα αυτή είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Προσπαθούν να κλέψουν το κράτος αλλα στην ουσία κλέβουν τους ίδιους τους τους ευατούς γιατί  αδυνατούν να καταλάβουν οτι όσο το κράτος θα υστερεί στην είσπραξη εσόδων τόσο θα βάζει χαράτσια και θα ανεβάζει τον συντελεστή του ΦΠΑ.

Στα κράτη αυτά τα τριτοκοσμικά όπως το δικό μας που ο ένας κλέβει τον άλλο και δεν υπάρχουν έσοδα η εύκολη και ίσως μοναδική λύση είναι να ανεβάζεις τον συνετελεστή του ΦΠΑ οδηγώντας απο την άλλη τους ΄πολίτες σε μεγαλύτερη ακόμα φοροδιαφυγή.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν νοείται ο πολίτης να κρύψει κάτι απο το κράτος αφού θεωρεί χρέος του να δηλώσει και να πληρώσει αυτά που πρέπει.

Βέβαια στα κράτη αυτά η δομή και η λειτουργία του κράτους δεν έχει καμμία σχέση με την δική μας που κιυνηγάει να καταπιεί τον φορολογούμενο πολίτη.

Το θέμα είναι οτι έχουμε μπλέξει σε ένα φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά.

Σας κάνω αυτή την εισαγωγή γιατί διαβάζω οτι το ΣΔΟΕ ξεκινάει τις στοχευμένες σε πρώτη φάση φοροεπιδρομές προκειμένου να βρεί και να τιμωρήσει τους παραβάτες που σε μερικούς μήνες μετά θα κάνουν πάλι τα ίδια γιατί δεν μπορούν αλλιώς να βγούν και η φοροδιαφυγή είναι μονόδρομος.

Πέρα του οτι η συνέπεια απέναντι στο κράτος είναι και θέμα παιδείας θα πρέπει και το κράτος να είναι πιο φιλικό με τον φρορολογούμενο πολίτη αφού θα πρέπει να του δημιουργήσει ένα υγιές περιβάλλον για να δράσει να ανταπεξέλθει και να μπορεί να  πληρώσει και τις υποχρεώσεις του.

Οταν όμως το κράτος βαράει απο παντού πως οι επιχειρηματίες δεν θα σκεφτούν και την φοροδιαφυγή ως πρώτη επιλογή ;

Η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο χωρίς τον Ρονάλντο κέρδισε με ένα γκόλ του Έντερ (που έπνιξε ο αντίπαλος τερματοφύλακας) στην παράταση τους Γάλλους και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης.

Ο Ρονάλντο τραυματίστηκε και αποχώρησε απο το παιχνίδι στο 25’ λεπτό και παρακολούθησε τον αγώνα απο τα αποδυτήρια.

Οταν φτάσαμε στην παράταση βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και μαζί με τον Σάντος έδινε οδηγίες στους συμπαίκτες του.

Το θέμα είναι οτι το EURO της Γαλλίας τελείωσε και πάμε παρακάτω.

Δεν ήταν απο τα καλύτερα EURO και όσοι περιμένανε έναν συγκλονιστικό τελικό μάλλον θα απογοητεύτηκαν.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι για πρώτη ΄φορά η απονομή της κούπας έγινε στην κερκίδα του γηπέδου και οχι μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπως θα έπρεπε αφού αυτός είναι ο χώρος δράσης των ποδοσφαιριστών.

Δεν θυμάμαι αν στο προηγούμενο EURO η απονομή έγινε στην κερκίδα των επισήμων αλλά βλέπουμε οτί υπάρχει μια διάθεση απο την ΟΥΕΦΑ να κάνει τις απονομές εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η Γαλλία που ίσως να ήταν καλύτερη απο τους Πορτογάλους δεν έφτασε στην νίκη γιατί δεν ήταν αποτελεσματική στην τελική φάση.

Έπαθε αυτό που πάθανε οι Πορτογάλοι απο την Ελλάδα το 2004 αλλά έτσι είναι η ζωή και πως να την αλλάξεις.

Απο χθες Δευτέρα ξεκινήσανε και οι εκπτώσεις οι οποίες απευθύνονται σε όλους αυτούς που έχουν χρήμα γιατί είναι αλήθεια οτι είμαστε σε μια φάση αναδίπλωσης αφού έχουμε μπροστά μας μια σειρά απο φόρους που έρχονται και θα πρέπει να πληρώσουμε.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και ο κόσμος να βγεί στην αγορά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αυτή την εβδομάδα θα είναι καλός με πολύ λογικές θερμοκρασίες για την εποχή αν και όπως φαίνεται δεν έχουμε καθαρίσει οριστικά με τις καταιγίδες και τους ανέμους.

Το φετεινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται απο μια αστάθεια που συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί και μέσα στον Ιούλιο.

Ηλιοκαμένος απο τον ήλιο της Μυκόνου ο Άδωνις μας κάνει δηλώσεις για τον νέο εκλογικό νόμο που θέλει να περάσει ο Τσίπρας.

Ασε μας ρε Άδωνι τράβα Μύκονο να συνεχίσεις τις διακοπές σου και άσε τις δηλώσεις.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης