• 24 Απριλίου 2024,

Meteokav: Εκτός εμβέλειας η Καβάλα και η περιφέρεια ΑΜΘ από την κακοκαιρία «Ιανός»

 Meteokav: Εκτός εμβέλειας η Καβάλα και η περιφέρεια ΑΜΘ από την κακοκαιρία «Ιανός»

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων η πολύ καλά οργανωμένη διαταραχή που βρίσκεται αυτή την ώρα στην Κεντρική Μεσόγειο με σημαντικές τάσης ενίσχυσης δείχνει να πλησιάζει την χώρα μας το επόμενο 24ωρο.

Κύρια χαρακτηριστικά του ΙΑΝΟΥ θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Ωστόσο η περιφέρεια της ΑΜΘ, η Καβάλα και γενικότερα μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδα δείχνει να ΜΗΝ επηρεάζεται καθόλου ή σχεδόν καθόλου από το συγκεκριμένο σύστημα με λίγα έως καθόλου φαινόμενα, με εξαίρεση τους ανέμους οι οποίοι δείχνουν να είναι ενισχυμένοι από αργά το βράδυ αύριο και έπειτα κυρίως στα θαλάσσια τμήματα (Θρακικό και Β. Αιγαίο).

Τέλος η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΕΙΚΟΝΑ: Δορυφορική απεικόνιση του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου “Meteosat-11” της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Εκμετάλλευση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT) την Τετάρτη 16/09/2020 στις 08:55. τοπική ώρα, επεξεργασμένη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr

https://www.meteokav.gr/

Διαβάστε επίσης