Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

 Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα
Όπως τονίσαμε στην προχθεσινή μας πρόγνωση η αστάθεια που επέστρεψε από εχθές στην περιοχή μας θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες με τοπικά φαινόμενα κατά περιόδους. Ενώ η θερμοκρασία από σήμερα το απόγευμα θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα επιστρέψει σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, ιδιαίτερα αισθητή θα γίνει η πτώση αύριο.
Αναλυτικότερα σήμερα κατά τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών μπορών και μεμονωμένων καταιγίδων.
Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής.
1) Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά του νομού.
2) Αξιόλογη πιθανότητα στα βορειότερα πεδινά τμήματα και σε πεδινά τμήματα γύρω από ορεινούς όγκους.
3) Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του νομού.
Τοπικά και πρόσκαιρα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικά έντονων φαινομένων, κυρίως στις κατηγορίες 1 και 2.
Έπειτα, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει μια πρόσκαιρη βελτίωση ωστόσο από τις βραδινές ώρες και κατά την διάρκεια της νύχτας υπάρχει εκ νέου μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, η πιθανότητα αυτή είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε περιοχές γύρω από την θάλασσα, στα ορεινά και γύρω από αυτά και στο ανατολικό κομμάτι του νομού.
Στην συνέχεια προς το ξημέρωμα και μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα επικρατήσει πυκνή συννεφιά με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές κυρίως στις περιοχές έμφασης της προηγούμενης παραγράφου.
Τέλος, κατά τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται μεν και να παρουσιάζει ανοίγματα αλλά υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, ελαφρώς μεγαλύτερη πιθανότητα στα ορεινά και ηπειρωτικά τμήματα του νομού.
Για συνεχή επικαιροποίηση των δεδομένων μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr

Διαβάστε επίσης