• 11 Μαΐου 2024,

Meteokav: Συνεργασία με τον ΕΛΓΑ για την πραγματοποίηση αγροτικών ερευνών

 Meteokav: Συνεργασία με τον ΕΛΓΑ για την πραγματοποίηση αγροτικών ερευνών

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο μετεωρολογικός σταθμός που εγκαταστάθηκε στην περιοχή νότια του Δάτου και τέθηκε σε λειτουργία προ ημερών με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας, είναι συμβατός με τις προδιαγραφές που θέτει ο ΕΛΓΑ και έλαβε έγκριση αξιοπιστίας δεδομένων από τον οργανισμό (https://www.meteokav.gr/dato).

Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα του σταθμού θα χρησιμοποιούνται από τον ΕΛΓΑ για την πραγματοποίηση αγροτικών ερευνών για την περιοχή μας που θα συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της αγροτικής παραγωγής στον Δήμο Καβάλας (προσδιορισμός του κατάλληλου είδους παραγωγής στην περιοχή, καλύτερος προσδιορισμός μεθόδων για την αύξηση της παραγωγικότητας, καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή).

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα τόσο στον ΕΛΓΑ όσο και στους αγρότες της περιοχής, να επεμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο βασιζόμενοι στις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού. Τέλος, οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής θα μπορούν χρησιμοποιώντας τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού για να τεκμηριώνουν τα αιτήματα διεκδίκησης αποζημιώσεων.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν τόσο την βραχυπρόθεσμη, όσο και την μακροπρόθεσμη αξία της πρωτοβουλίας του Δήμου για εγκατάσταση ενός επαγγελματικών προδιαγραφών σταθμού στην περιοχή.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον ΕΛΓΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με αυτούς αλλά και με άλλους τρόπους να στηρίξουμε τους αγρότες του Δήμου.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης