• 19 Μαΐου 2024,

Μετεωρολογικός σταθμός για το Δήμο Θάσου

 Μετεωρολογικός σταθμός για το Δήμο Θάσου

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι στο Λιμένα το Δημοτικό Συμβούλιο της Θάσου. Το κυριότερο και πιο σημαντικό θέμα από αυτά που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, αφορά στην απόφαση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, προκειμένου να εξασφαλισθεί πίστωση για την αγορά και λειτουργία μετεωρολογικού σταθμού. Την ανακοίνωση έκανε χθες στην εφημερίδα μας, ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Πεταμίδης. Όπως είπε προϋπολογίζεται κόστος έως 8.000 ευρώ. Η διαδικασία εξήγησε θα ξεκινήσει γρήγορα, προκειμένου η προμήθεια και η λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού να εξασφαλισθεί για την άνοιξη του 2017. Με αυτόν τον τρόπο εξηγεί ο κ. Πεταμίδης, λύνονται συχνά προβλήματα για το Λιμένα, που αφορούν την ακτοπλοΐα, την έκταση των ανέμων και την απόφαση του Λιμεναρχείου για την απαγόρευση εκτέλεσης δρομολογίων των φέρυ μπωτ.

Ο Δήμος Θάσου κι όχι μόνο, υπαινίσσεται ότι συχνά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο απαγορεύεται η εκτέλεση των δρομολογίων. Ο μετεωρολογικός σταθμός της Θάσου θα βοηθήσει το λιμεναρχείο ν΄ αποφασίσει πιο δίκαια, πιο αντικειμενικά. Ο κ. Πεταμίδης είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

«Έχουμε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, την προμήθεια μετεωρολογικού σταθμού, ώστε να μπορούμε κι εμείς να έχουμε την ικανότητα πρόβλεψης όσον αφορά τους ανέμους και να συμβάλουμε ώστε τ΄ απαγορευτικά για τα φέρι μπωτ να είναι όσον το δυνατόν λιγότερα – αν είναι δυνατόν – και να έχουμε λιγότερους αποκλεισμούς του νησιού.

Η προμήθεια αυτού του μετεωρολογικού σταθμού κοστίζει γύρω στα 7 με 8.000 ευρώ. Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού περνάει αύριο (σήμερα), μόλις εγκριθεί μετά θα προβούμε στην διαδικασία της προμήθειας και πιστεύω ότι θα τον εγκαταστήσουμε μέχρι τον Απρίλιο, στο Δημαρχείο, στο Λιμένα. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε να είναι πιστοποιημένος, για να έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης…»

Διαβάστε επίσης