• 19 Μαΐου 2024,

Μέτιος- Αμοιρίδης πίεσαν την Εγνατία Οδό: Δεν θα χρειαστεί κι άλλη παράταση για τη μελέτη στην πεσμένη γέφυρα

 Μέτιος- Αμοιρίδης πίεσαν την Εγνατία Οδό: Δεν θα χρειαστεί κι άλλη παράταση για τη μελέτη στην πεσμένη γέφυρα

Την Τετάρτη 3 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με τους συνεργάτες του βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνάντηση με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν. Όχι όμως τις απαντήσεις που οι εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού έδωσαν στον κ. Περιφερειάρχη. Περισσότερες πληροφορίες για το αποτέλεσμα της συνάντησης υπήρξαν μέσω συνέντευξης στην Πρωινή από τον παρόντα στη συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Μιχάλη Αμοιρίδη.

Ο κ. Αμοιρίδης παρακολουθεί τα θέματα που έχουν σχέση και με την Εγνατία Οδό καθώς έχει την αρμοδιότητα των υποδομών στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Από τις δηλώσεις του Μιχάλη Αμοιρίδη προκύπτει το συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει με ακόμα περισσότερα χρήματα την Εγνατία Οδό ΑΕ για να συνεχίσει αυτά που κάνει σε οδικά έργα στους πέντε Νομούς.

Ειδικότερα για τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης εξήγησε τα ακόλουθα:

1) Για το τμήμα Κρηνίδες- Σταύρος του κάθετου άξονα Δράμα-Καβάλα η Περιφέρεια ΑΜΘ θα βάλει αν χρειαστεί κι άλλα χρήματα. Στο τμήμα Κρηνίδες- Σταύρος εγκαταστάθηκε ο εργολάβος παρά το ότι συνεχίζουν και υπάρχουν μικρά θέματα που έχουν σχέση και με την εφαρμογή νέου κτηματολογικού χάρτη στην περιοχή. Παρά ταύτα το έργο Κρηνίδες – Σταύρος θα ξεκινήσει άμεσα.

2) Για την εκπόνηση της μελέτης για την αποκατάσταση της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, η Εγνατία Οδός είναι σίγουρη ότι δεν θα χρειαστεί άλλη παράταση. Μιας και αυτή που είναι σε εξέλιξη τελειώνει στις 31 Οκτωβρίου. Η γέφυρα θα ξαναγίνει με χρήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, επανέλαβε ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης. Υπάρχει και μία συγκρατημένη αισιοδοξία και από τα δύο μέρη ότι οι μελετητές  για τις μελέτες της γέφυρας μπορεί και να τελειώσουν το έργο τους νωρίτερα από την 31η του Οκτώβρη.

3) Για τα υπόλοιπα τμήματα του καινούργιου δρόμου Δράμα -Καβάλα και ειδικότερα για το τμήμα Άγιος Αθανάσιος- Κρηνίδες γίνεται επικαιροποίηση του κτηματολογίου. Η μελέτη του έργου εξελίσσεται.

4) Σχετικά με τη μελέτη για τη συνέχιση της Περιμετρικής οδού φαίνεται ότι είμαστε σε διαδικασία όπου θα αλλάξει η χάραξη του νέου δρόμου προκειμένου να μην υπάρξουν συνέπειες για ιδιωτικές περιουσίες και ιδιωτικές εκτάσεις στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα. Ο Μιχάλης Αμοιρίδης είπε ότι γίνεται συζήτηση και με την τοπική κοινωνία για να βρεθούν λύσεις που ενδεχομένως θα κάνουν το τελικό έργο πιο ακριβό.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού που πάντα είναι σε εκκρεμότητα και περιγράφεται ως ένα άμεσο επόμενο γεγονός, η συνάντηση απέδειξε μάλλον το αντίθετο. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει η ιδιωτικοποίηση. Η εκτίμηση είναι ότι τελικά αυτό θα αργήσει. Φυσικά παίζει ρόλο και το ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης κατέληξε -μιλώντας στην Πρωινή -και είπε τα εξής: «Στη συνάντηση και ο Χρήστος Μέτιος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας,  όλοι πιέσαμε αρκετά την Εγνατία Οδό να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Θα βάλουμε εμείς ως Περιφέρεια ΑΜΘ κι άλλα χρήματα. Όπου χρειαστεί και αν χρειαστεί. Αν και αυτό θα έπρεπε να το κάνει το κράτος. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στο κράτος και έχουμε ζητήσει αυτά τα επιπλέον χρήματα. Ως προς την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών όπου υπάρχουν νέα διόδια διαπιστώσαμε από πλευράς Εγνατίας Οδού ότι υπάρχει αρνητικό κλίμα ικανοποίησης του αιτήματος».

Διαβάστε επίσης