Dark Mode Light Mode

Μια … δεύτερη Πολιτική Προστασία στην ΠΕ Καβάλας!

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η οριστική απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά. Αφορά πρόσληψη 192 ατόμων για την Πολιτική Προστασία σε όλη την Ελλάδα. Οι προσλήψεις είναι 8 μηνών κι έχουν σχέση μόνο με τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα το υφιστάμενο προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, που καλώς ή κακώς δεν ασχολείται με τον κορωνοϊό- τον ΕΟΔΥ κτλ, δεν θα ωφεληθεί αφού δεν θα έχει σχεδόν καμία σχέση με τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους! Κι ενώ π.χ. στην ΠΕ Καβάλας η Πολιτική Προστασία σήμερα είναι υπηρεσία δύο μόνο ατόμων, οι 4 που προσλαμβάνονται στην ΠΕ θα είναι κάτι άλλο.

Σαν μια ξεχωριστή και δεύτερη Πολιτική Προστασία στην ΠΕ Καβάλας! Το ίδιο θα γίνει σε όλη την Ελλάδα, απόφαση που έλαβε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η οποία δεν ξαφνιάζει.

Εδώ και πολύ καιρό πληροφορηθήκαμε από την κεντρική Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ΑΜΘ ότι δεν έχει καμία ανάμιξη στο νέο αντικείμενο. Αυτό του κορωνοϊού. Ακόμη και στις επισκέψεις του κ. Χαρδαλιά στην Περιφέρεια μας ήταν φανερό ότι ο Υφυπουργός απευθύνονταν απευθείας στην τοπική αυτοδιοίκηση κι αγνοούσε, δεν υπολόγιζε καθόλου, το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας που συναντούσε.

Εκτός αν ήταν το δικό του προσωπικό, το οποίο επικεντρώνεται στα ζητήματα μόνο του κορωνοϊού. Είναι σαφές κι ισχύει για όλη την Ελλάδα ότι ο Υφυπουργός ξεχωρίζει την Πολιτική Προστασία σε αυτήν που ασχολείται παραδοσιακά με τα επικίνδυνα και έντονα φαινόμενα (κυρίως τα καιρικά) και στη νέα Πολιτική Προστασία του κορωνοϊού. Κι επειδή σε κάθε ΠΕ δεν υπάρχει αυτή η εξειδίκευση, οι υφιστάμενοι υπάλληλοι μένουν στην άκρη προκειμένου να μην ασχοληθούν καθόλου με τον κορωνοϊό.

Σε αυτό το κλίμα γίνονται οι πρόσφατες προσλήψεις των 192 ατόμων. Λέγεται μάλιστα ότι η επιλογή τους δεν ήταν και τόσο αξιοκρατική αφού εν τω μεταξύ υπήρξαν και οι γνωστές καθοριστικές συνεντεύξεις! Σε πολλές περιπτώσεις με τον ίδιο τον Υφυπουργό.

Στην ΠΕ Καβάλας προσλαμβάνονται 4 άτομα για εργασία 8 μηνών. Θα ασχολούνται μόνο με τον κορωνοϊό, τις ιχνηλατήσεις κτλ. Οι δύο θα έχουν αρμοδιότητα το χερσαίο τμήμα του Νομού και οι άλλοι δύο τη Θάσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι θα έχουν έδρα στην Καβάλα. Μάλλον στο Διοικητήριο. Σχετικό αίτημα λέγεται ότι υπήρξε προς τον κ. Αντωνιάδη ο οποίος ενώ δεν θα έχει σχέση με την υπηρεσία, ζητήθηκε να παραχωρήσει γραφείο και εξοπλισμό.

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές κτλ. Αυτοί οι 4 νέοι υπάλληλοι φυσικά και θα είναι ανεξάρτητοι. Κι ενώ στο Διοικητήριο υπάρχει η γνωστή Πολιτική Προστασία των δύο ατόμων, οι νέοι 4 υπάλληλοι θα εργάζονται μόνοι. Σε ένα διαφορετικό αντικείμενο και δεν θα έχουν καμία σχέση με τους συναδέλφους τους.

Λέγεται ότι θα απευθύνονται στη Θεσσαλονίκη (ούτε καν στην Κομοτηνή) ή και στην Αθήνα.

Προηγούμενο άρθρο

Χρήματα σε 3 Δήμους του Ν. Καβάλας από το Πράσινο Ταμείο

Επόμενο άρθρο

Μπάμπης Χρυσοστομίδης: «Το 2020 από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του Μέγα»