• 5 Μαΐου 2024,

Μια διαφορετική παράσταση στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 Μια διαφορετική παράσταση στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Μια διαφορετική από τις συνηθισμένες παράσταση θα φιλοξενηθεί στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου. Πρόκειται για την «Ομίχλη των βουνών», μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συνεντεύξεως τύπου η οποία παραχωρήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή ήταν η πρώτο συνέντευξη τύπου για τη νέα πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά, δίπλα στην οποία κάθισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης και οι συντελεστές της παράστασης.

«Έχουμε την ανάγκη να δούμε δουλειές νέων ανθρώπων. Πρόκειται για μία άριστη επιλογή του Θοδωρή Γκόνη, ένα διαφορετικό έργο, μια ξεχωριστή παράσταση», σημείωσε η νέα πρόεδρος. Σχετικά με τα νέα προεδρικά της καθήκοντα η κ. Πρασσά δήλωσε ότι πιστεύει στον κοινωνικό ρόλο του θέατρου, υποσχέθηκε αρμονική συνεργασία με τον κ. Γκόνη και περαιτέρω ανάδειξη του ΔΗΠΕΘΕ.

Ο Θοδωρής Γκόνης καλωσόρισε τη νέα πρόεδρο. Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου συμφώνησε με την πρόεδρο ότι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας γιορτάζει κάθε μέρα. Σχετικά με την παράσταση, ο κ. Γκόνης παρατήρησε πως οι θεατές θα παρακολουθήσουν κάτι σημαντικό και σωστό.

Εκ μέρους των συντελεστών, πρώτος πήρε το λόγο ο γνωστός από προηγούμενες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Μιχάλης Αγγελίδης. Σ’ εκείνον ανήκει η σύλληψη, η σκηνοθεσία και η διαχείριση των φωτισμών. Ευχαρίστησε το ΔΗΠΕΘΕ για την εμπιστοσύνη, μίλησε για ένα σκηνικό γεγονός που δύσκολα περιγράφεται. Αυτό που χτίσαμε, τόνισε, ανήκει σε όλη την ομάδα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη διευκόλυνση που είχε η ομάδα από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας καθώς πρόβες για το γεγονός που ετοιμάζει έκανε στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» επί ένα περίπου μήνα.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, μετά το τέλος της πρώτης εκ των δύο παραστάσεων, θα ακολουθήσει συζήτηση των συντελεστών με το κοινό και καλεσμένο το γνωστό Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη.

 

Διαβάστε επίσης